Вівторок, 19 грудня 2017 року № 99 (19544)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19544/print.php?n=37600

  • Неоголошена війна

Ще троє загиблих...

Михайло ВЕДМІДЬ.

НА РІЗНИХ ділянках лінії розмежування бойовики продовжують застосовувати заборонені міномети та важку артилерію. На жаль, у неділю, 17 грудня, внаслідок ворожих обстрілів загинули троє українських військовослужбовців.

За повідомленням координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, неподалік населеного пункту Дмитрівка Шахтарського району, розташованого у безпосередній близькості до кордону з РФ і прикордонного пункту «Маринівка», бойовики «1-го АК ДНР» ведуть роботи з розширення та зміцнення мосту через річку Міус. Мета інженерного облаштування — збільшити можливості перекидання з території Росії важкої бронетехніки.

Отже, танків і БТР не бракуватиме, на відміну від кількості місць у лікарнях окупованого Луганська. За даними військових експертів групи «Інформаційний опір», на початку 2018 року кількість ліжко-місць уріжуть на третину (чотири тисячі місць). Відзначається, що таке рішення зумовлене зменшенням на 60 млн рублів (близько 28 млн гривень) щорічного фінансування медичної галузі «ЛНР» з боку РФ.