Вівторок, 28 листопада 2017 року № 93 (19538)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19538/print.php?n=37417

  • Ну і ну!

Телефонна терористка

Олена БЕГМА.

УПРОДОВЖ майже місяця ця жінка «тероризувала» поліцію області й усі експлуатаційні служби Вишгородської ГЕС на Київському водосховищі. Вона телефонувала на лінію екстреного виклику «102», повідомляла про загрозу вибуху рівно о другій годині ночі через замінування дамби Київського водосховища і відразу клала слухавку. І так чотири вихідних поспіль.

Не відреагувати на таке повідомлення, навіть якщо є підозра, що воно явно хибне, правоохоронці не мають права. Щоразу для перевірки інформації були задіяні екстрені бригади вибухотехніків, експертів-криміналістів з використанням службового собаки, працівників Служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, медиків… Всі вони нічого не знаходили.

Водночас співробітники Вишгородського відділу поліції спільно з СБУ проводили низку оперативно-розшукових дій і таки заскочили зловмисницю на гарячому — просто у таксофонній будці в Києві під час чергового дзвінка. Нею виявилась 60-річна уродженка Хмельниччини, яка тимчасово підробляла продавцем на одному зі столичних ринків. Задля власної розваги телефонувала до поліції з таксофонів із різних районів міста. Ще й усі свої злочинні дії фіксувала у блокноті.

Вишгородський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури звернувся до суду з клопотанням про обрання підозрюваній запобіжного заходу — тримання під вартою. Якщо встановлять її осудність, то пристойна і добра за відгуками всіх знайомих і колег жінка може сісти за ґрати на 4-8 років.

Досудове розслідування триває.