Вівторок, 28 листопада 2017 року № 93 (19538)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19538/print.php?n=37413

  • Спорт

Молодь збирає нагороди

Микола МОТОРНИЙ.

Легка атлетика. На урочистій церемонії IAAF в Монако учениця Броварського вищого училища фізичної культури Аліна Шух отримала нагороду від Міжнародної федерації легкої атлетики за світовий рекорд із п’ятиборства серед спортсменів, молодших 20 років, установлений в приміщенні. У лютому цього року на турнірі в естонському Таллінні Аліна набрала 4542 очки і мало не побила свій же рекорд U-20, який підкорився їй на командному чемпіонаті України в Запоріжжі. Прикро, що досягнення, встановлене на національному турнірі, не було сертифіковано через те, що спортивний об’єкт, де проходили змагання, не відповідав міжнародним стандартам.

Спортивна акробатика. У Львові відбувся чемпіонат України зі спортивної акробатики серед юніорів. Львівщина була представлена спортсменами дрогобицьких навчальних закладів. Так, до складу збірної, зокрема, увійшли чемпіони Європи серед юніорів — жіноча пара Олександра Табачинська (Дрогобицька гімназія) та Юлія Пилип’як (факультет фізичного виховання Дрогобицького державного педагогічного університету), а також чоловіча група Максим Строган (ЗОШ №14 м. Дрогобича), Тарас Орищак (ЗОШ №4 м. Дрогобича), Назар та Ростислав Стеців (обидва ЗОШ №1 м. Дрогобича). Після блискучого виступу на чемпіонаті Європи львів’янкам не було рівних у боротьбі за золоті медалі. Не підвели титулованих спортсменок і хлопці із львівської збірної, які також здобули найвищі нагороди.

Карате. На Окінаві (Японія) тривав заключний турнір серії «Karate-1» Всесвітньої федерації карате (WKF), де представниця України Анжеліка Терлюга (на фото) — перший номер світового рейтингу з категорії жіноче куміте у ваговій категорії до 55 кг — знову підтвердила свій високий клас, завоювавши перше місце. На шляху до фіналу одеська спортсменка (тренер Денис Морозов) вибила з боротьби суперниць із Гонконгу (3:0), Японії (4:0), Йорданії (8: 0), Італії (7:1), Ірану (3:2). А у вирішальному бою Анжеліка перемогла японку Шіорі Накамуру — 3: 2.

Нагадаємо, в нинішньому сезоні 25-річна Терлюга стала чемпіонкою Європи з командного куміте і завоювала бронзову медаль в індивідуальному заліку. Крім того, одеситка виграла кілька важливих турнірів і впевнено очолює рейтинг WKF. Анжеліка є реальною претенденткою на участь в Олімпійських іграх 2020 року в Токіо.

Фігурне катання. Українські фігуристи-одиночники здобули «срібло» і «бронзу» на міжнародному турнірі «Tallinn Trophy» в столиці Естонії. Так, 13-річна фігуристка Анастасія Архипова піднялася на другу сходинку п’єдесталу. Учениця Марини Амірханової, яка виступала в юніорському сегменті турніру, впевнено впоралась із усіма ключовими елементами у короткій і довільній програмах. Киянин Ярослав Паніот зійшов на третю сходинку п’єдесталу, не втримавши лідерство, яке мав після виконання короткої програми.

Дзюдо. У Дніпрі стартували наймасовіші студентські змагання з дзюдо — п’ятий сезон Студентської ліги-2017-2018. На татамі СДЮСШОР №6 відбувся перший етап, який зібрав команди 11 університетів та академій.

Результат осіннього етапу сюрпризів не підніс — на першу сходинку командного подіуму піднялася збірна Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту — 4 золоті, 4 срібні та 5 бронзових медалей. Друге і третє місця посіли команди Дніпровського державного університету внутрішніх справ та Університету митної справи і фінансів.