Вівторок, 14 листопада 2017 року № 89 (19534)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19534/print.php?n=37289

  • Спорт

Сильні, прудкі, витривалі

 Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. Львів’янка Василина Кириченко (вихованка спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №2) стала чемпіонкою молодіжної першості Європи з дзюдо (спортсмени до 23 років), яка завершилася в Подгориці (Чорногорія). У фіналі вагової категорії понад 78 кг Кириченко здобула чисту перемогу больовим прийомом над Раз Гершко з Ізраїлю. Анастасія Турчин із Рівного (до 78 кг) у вирішальній сутичці поступилася німкені Анні Марії Вагнер і завоювала срібну медаль, а киянин Артем Лесюк (60 кг) у поєдинку за третє місце не залишив шансів на «бронзу» бельгійцю Жоррі Верстрайтену.

Веслування. Українська веслярка Діана Димченко здобула блискучу перемогу на престижній регаті з академічного веслування «Silver Skiff» в італійському Турині.

Спортсменам необхідно було подолати дистанцію 11 км (5,5 км за течією, решту дистанції після розвороту — проти). Димченко фінішувала із результатом 44 хвилини 27,08 секунди, поліпшивши свій торішній час на одну хвилину. Друге і третє місця посіли місцеві спортсменки — Валентина Родіні та Федеріка Кесаріні.

Плавання. Українці Андрій Говоров і Михайло Романчук вибороли медалі на етапі Кубка світу з плавання на короткій воді, який відбувся в Пекіні. У фіналі 50-метрівки вільним стилем Говоров зайняв третє місце — 21,30 секунди. Перше місце на цій дистанції — у росіянина Володимира Морозова (20,83). На 50-метрівці батерфляєм Андрій фінішував другим — 22,60 секунди. А переміг олімпійський чемпіон Лондона-2012 Чад ле Кло з ПАР.

Михайло Романчук виграв «бронзу» на 400-метрівці вільним стилем із результатом 3:41.42. Перше і друге місця зайняли китайці Цзі Сіньцзя і Цю Цзяо.

Нагадаємо, в Будапешті на чемпіонаті світу-2017 з водних видів спорту Андрій Говоров завоював «бронзу» на дистанції 50 метрів батерфляєм, а Михайло Романчук став срібним призером на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Також спортсмени принесли два «золота» Україні на Універсіаді-2017.

Бодібілдинг. Збірна України здобула три нагороди чемпіонату світу з бодібілдингу серед чоловіків у Бенідормі (Іспанія). Двічі на найвищу сходинку п’єдесталу світової першості підіймався українець Дмитро Горобець. Спочатку він завоював перемогу у дисципліні «менс фізик», а потім його визнали найкращим і в абсолютній першості. Володимир Бірук став срібним призером серед спортсменів до 100 кг.

Карате. У Смілянському ліцеї «Лідер» відбувся відкритий Кубок Черкаської області з карате серед дітей, кадетів та дорослих «Кубок монарха». У змаганнях брали участь вихованці 14 спортивних клубів Києва, Черкаської та Львівської областей. Змагались діти чотирьох категорій, юніори — двох і дорослі. Переможців турніру відзначили подарунками відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області.

Спортивна гімнастика. У Хмельницькому розіграно нагороди Відкритого чемпіонату області «Подільська осінь» зі спортивної гімнастики. Впродовж двох днів 133 дівчини та 60 юнаків різного віку і підготовки з 10 команд, які представляли міста Житомир, Черкаси, Краматорськ, Харків, Київ, Рівне, Новгород-Сіверський, Маріуполь та господарі, демонстрували свою майстерність, змагаючись як із багатоборства, так і з окремих видів. Переможцями із багатоборства стали Діана Саєнко та Владислав Гонтківський із Хмельницького (програма майстрів спорту України).