Архів
П’ятниця,
10 листопада 2017 року

№ 88 (19533)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Куди ведете Україну?

СІМ років тому стався у мене інсульт. Вижив. Небіж допоміг грішми, бо на свою пенсію інженера-будівельника я не зміг би придбати всі ті дорогі ліки. Рухаюсь заледве. В управлінні соцзахисту порекомендували знайти безробітного, щоб оформити його на догляд. В селі такого нема. А якби й знайшовся, то навряд би погодився працювати за 200 гривень на місяць. Доплачувати ж не маю змоги.

По телевізору кажуть, що українці 50% свого доходу витрачають на їжу. Хотів би я побачити, як Гройсман прохарчується на 750 гривень хоча б тиждень. Для мене проблема купити продукти. До магазину не дійду. Донедавна допомагали роми, які жили неподалік. Тепер у мене вже нічого взяти, тож наша «дружба» скінчилася. Живу один. Сина поховав у січні цього року. Попереду знову зима. Чи переживу? І так затримався. Все в минулому: війна, евакуація, 1947-й... Будував у Коканді суперфосфатний завод, переводив на газ Свердловський раднаргосп, викладав геодезію в технікумі.

У новинах розповідають про створення органів боротьби зі злодійством. В іншому сюжеті показують яхти, вілли, гвинтокрили, землі так званих слуг народу. Ось вам докази, беріть тепленькими, проте їм усе сходить із рук. У країні привільно живеться олігархам. Вони не звітують, куди діваються державні кошти. Безкарно роблять свої чорні справи. А влада закриває на те очі, бо й у самої рильце в пушку. Зі злодіями треба боротися кардинально, а не влаштовувати театр абсурду, глядачами якого ми є. Тільки жорсткі заходи боротьби на кшталт смертної кари можуть врятувати Україну від корупції.

Юрій МИХАЙЛЕНКО.

с. Бовтишка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Прем’єр-міністр вважає, що вища освіта не є необхідністю для кожного громадянина України. То в 1990-ті, на його думку, склалася традиція мати диплом. Мовляв, була б робоча сила — розуму не треба. Але ж робітників у нас сьогодні вистачає. Мільйони їх навіть за кордоном працюють. Іще 2001-го в газеті «Освіта» за 17-24 січня були вміщені дані про вищу освіту в Україні на той час. Так, на 1000 громадян її мали 358 євреїв, 158 — росіян, 116 — білорусів і лише 86 — українців. Авторитетний учений Академії педагогічних наук Петро Щербань наголошував тоді, що в нас відсутня українська національна інтелігенція. Відтак і національна ідея. Коли ж ситуація у вищій освіті не змінилась на позитивну і через 16 років, виходить, пан Гройсман прагне того, щоб у нашій країні було менше освічених українців і в перспективі.

Василь ВЕРБИЦЬКИЙ.

с. Вороньків

Бориспільського району

Київської області.

 

Прошу Володимира Борисовича пояснити, за якими законами (українськими, європейськими) розмір зарплатні нашим посадовцям із вищих ешелонів влади встановлюється не за виконану роботу, а за крісло, в якому вони сидітимуть? А як же професіоналізм, знання, вміння працювати не на себе, а задля блага держави, народу? Хто вам дав право щедро дарувати їм півмільйонні оклади, тоді як пересічного українця «ощасливили» скупими 3200? Ваша мета — збагачувати собі подібних. Наче той екстрасенс, ви вже наперед знаєте, що посадовець працюватиме професійно тільки за 700 тис. грн. То куди ведете Україну? В прірву. Контрасти разючі: одні не знають, у яких офшорах нечесно зароблені гроші сховати, другі — як протягнути від пенсії до пенсії чи мізерної зарплати за таких галопуючих цін.

Ніна ІВАЩЕНКО.

с. Слов’янка

Межівського району

Дніпропетровської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове