Архів
П’ятниця,
27 жовтня 2017 року

№ 84 (19529)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Домашній плавлений сир

Після публікації в «ДГ» рецептів приготування домашнього твердого сиру кілька чоловік зателефонували до нас із проханням нагадати спосіб виготовлення плавленого. Ось як це робиться.

НА 1 КІЛОГРАМ кисломолочного сиру взяти 100 грамів масла, яйце, по чайній ложці солі й соди, спеції — за смаком.

Спочатку сир потрібно пропустити через м’ясорубку. Покласти його в каструлю, додати масло кімнатної температури, сіль, соду, ретельно вимішати і варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи, доки крупинки сиру повністю розчиняться, а сама маса стане однорідною і розплавиться.

Затим вариво треба зняти з вогню, за бажанням додати спеції і ретельно вимішати. Далі вилити гарячу масу в глибоку посудину і охолодити.

Як бачите, виготовити сир в домашніх умовах можна на будь-який смак. Головне мати молоко і бажання.

Версія для друку          До списку статтей

САМЕ час підготувати плодові і ягідні культури до довготривалого холодного періоду. Тому аж два матеріали в наступному куточку ми присвятимо цій темі. Як уберегти плодові від морозу, сонячних опіків, зайців та різних шкідників — ось питання першого. Садівникові ще рано відпочивати: озброївшись щіткою для побілки та приготувавши необхідні матеріали для утеплення, він має добряче попотіти на обійсті, щоб фруктові дерева і кущі віддячили наступного сезону щедрим урожаєм.

Слід попоходити і коло виноградника. Аякже, ніженка: і укрити його треба належним чином, і обрізати правильно, видаливши уражені хворобами та шкідниками пагони, а не просто бездумно чикрижачи. Ще й підгодівлі на зиму лоза потребує, і теж не абиякої. Важливо дотримуватись і строків проведення кожної операції. Щодо кожної дамо кваліфіковану пораду.

Ще один матеріал буде «смачний» — про вареники і пельмені, точніше, тісто для них. Та що там може бути нового, зневажливо пхикне якась досвідчена господиня. Але ж нічого не стоїть на місці, й кулінарія теж. Сподіваємося, вам припадуть до смаку вироби з тіста на мінералці та інші.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове