Вівторок, 24 жовтня 2017 року № 83 (19528)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19528/print.php?n=37098

  • Дослідження

Небезпечні продукти

Ще достеменно не відомо, що саме спричинює онкологічні захворювання, але медики все ж можуть назвати чинники, які провокують патологічні зміни в клітинах. Наприклад, злоякісні пухлини в кишківнику можуть стати плачевним наслідком неправильного харчування.

ПЕРЕДУСІМ ідеться про їжу, що містить дуже багато насичених та перероблених жирів. Саме ці компоненти найдужче підживлюють ракові клітини й сприяють утворенню злоякісних пухлин у кишківнику. До небезпечної їжі належать: картопля фрі, гамбургери, уся ресторанна їжа швидкого приготування. І не тільки.

Фахівці медичного центру Cleveland Clinic, розташованого в США, навіть склали рейтинг продуктів, які можуть спровокувати розвиток онкологічного захворювання кишківнику. До чорного списку американських лікарів потрапили:

— сири промислового виробництва;

— неякісна ковбаса;

— м’ясні делікатеси (балик, шинка тощо);

— тортики й тістечка.

Також фахівці вирішили нагадати нам про такий важливий складник раціону, як вуглеводи. Це наша енергія. Їх можна отримати не тільки з солодощів. Крупи, овочі й фрукти — ось корисні джерела вуглеводів. Наприклад, сніданок, який складається з каші з фруктами та горіхами або ж із салатом, набагато корисніший, ніж канапка з чаєм чи кавою.