Якщо запаслися сухофруктами СУШНЯ багата на вітаміни та мікроелементи. Споживання сухофруктів у зимовий період допомагає підтримувати імунітет і поповнювати нестачу необхідних елементів в організмі. Для того, щоб смакувати корисними напоями протягом тривалого часу, важливо не тільки заготовити сухофрукти, а й знати, як їх зберігати. Найкраще сухофрукти зберігаються при температурі близько плюс 10ОC. Тоді комахи-шкідники не розмножуються і не з’являється гниль. Розклавши сушню по бавовняних мішечках, можна сміливо підвішувати їх у найтемнішому місці прохолодної кімнати чи комори. Якщо забезпечити такі умови для зберігання сушні неможливо, то її варто тримати у кухонній шафі в скляних або бляшаних банках, що щільно закриваються. Поруч бажано поставити сільничку. Сіль вбирає вологу, тому можна буде не турбуватися про захист запасів від гнилі та цвілі. Найважливіше — тара із сухофруктами не повинна мати отворів і щілин, через які швидко проникають шкідники. Якщо ж запаси сухих фруктів уже заражені комахами, необхідно прожарити сушню в духовці або виставити на сильний мороз. Основна маса комах гине за температури вище плюс 60ОC і нижче мінус 20ОC. А ось у разі, коли комахи окупували запаси, з ними доведеться розпрощатись. Інакше шкідники переселяться на інші харчові продукти, особливо крупи. |