Архів
П’ятниця,
22 вересня 2017 року

№ 74 (19519)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Злочин без строку давності

НІДЕРЛАНДИ. П’ять країн підписали меморандум щодо розслідування катастрофи МН17.

Докладніше...
По праву «старшого брата»

БІЛОРУСЬ. Спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017» оголошено закритими.

Докладніше...
Вибивають джихадистів

У СИРІЇ від «ІДІЛ» звільнили 90% території міста Ракка.

Докладніше...
Торги за розлучення

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ готова виплатити ЄС за вихід з його складу 20 млрд євро.

Докладніше...
Іспанські пристрасті

ІСПАНІЯ. Сили національної військової поліції провели обшуки і арешти в офісах регіонального уряду Каталонії.

Докладніше...
Посилюють заходи безпеки

ТУРЕЧЧИНА посилила оборону власних кордонів із Сирією.

Докладніше...
Репатріація афганців

НІМЕЧЧИНА поновила примусову депортацію афганців.

Докладніше...
Потужна руйнівна стихія

МЕКСИКА. На північному сході країни стався землетрус магнітудою 7,1.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Літа молодії

«Юність Посулля» називає переможців

Микола МОТОРНИЙ.

м. Лубни

Полтавської області.

Фото автора.

У Лубнах уп’ятнадцяте відбувся Всеукраїнський турнір Кубок «Юність Посулля», присвячений пам’яті багаторічного редактора газети «Сільські вісті», Героя України Івана Васильовича Сподаренка. Цього разу він проходив у рамках Олімпійського дня. Крім того, змагалися за звання найсильнішої команди юних шахістів Посульського краю.

НА СТАДІОНІ Лубенського лісотехнічного коледжу зібралося майже все шкільне і студентське населення Посульського краю, а це — понад три тисячі хлопців і дівчат. Учасників змагань привітали голова міста Лубни Олександр Грицаєнко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, професор Національного університету біоресурсів і природокористування України Віктор Маурер, директор Лубенського лісотехнічного коледжу, заслужений лісівник України Роман Сендзюк. Вітального листа спортсменам надіслав голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, генеральний секретар Спортивної студентської спілки України Вадим Стеценко.

Головні претенденти на Кубок «Юність Посулля» (у змаганнях шкільних команд) визначалися у матчах у двох групах (по три команди в кожній). У групі «А» до головного фіналу вийшли футболісти Лубенської ЗОШ-4, до «бронзового» фіналу пробилися їхні однолітки із ЗОШ-6. У групі «Б» переможцями стали футболісти Засульської гімназії, а дві нічиї дали можливість команді міської ЗОШ-1 поборотися за бронзові нагороди.

Обидва вирішальні поєдинки тримали в напруженні симпатиків усіх чотирьох команд. У матчі за третє місце зустрілися учні ЗОШ-1 та ЗОШ-6. Основний час переможця не виявив. Тому довелося виконувати серію пенальті. Влучнішими виявилися голеадори шостої школи — 2:1.

У фінальному поєдинку між командами Засульської гімназії та ЗОШ-4 уже перша атака лубенців завершилася голом — 1:0. На початку другого тайму швидка контратака гімназистів допомогла відігратися — 1:1. До завершення основного часу сільські футболісти володіли ініціативою, створили кілька небезпечних моментів, але м’яч так і не влетів у ворота суперників. І знову пенальті. Тут також зафіксовано перемогу лубенців — 2:1.

За студентський Кубок «Юність Посулля» змагалися чотири команди. У першому півфіналі зустрілися студенти Національного університету біоресурсів та природокористування України і вихованці Лубенського фінансово-економічного коледжу. Столичні гості недооцінили майбутніх фінансистів і вже в середині першого тайму пропустили три м’ячі. Кияни прагнули відігратися, навіть забили один гол. Наприкінці усією командою вони кинулися штурмувати ворота суперників, але самі пропустили. У підсумку — 1:4.

У другому півфіналі господарі турніру — майбутні лісівники — не втримали наступ дружної команди Березоворудського аграрного коледжу. Наприкінці поєдинку футболісти з Пирятинського району буквально «вигризли» путівку до головного фіналу — 3:2.

Надзвичайно напруженим виявився поєдинок півфіналістів. І лубенські, і столичні студенти прагнули реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Головні події постійно відбувалися біля обох воріт, у центрі поля м’яч майже не затримувався, хоча так і не влетів у жодну сітку. А ось післяматчеві пенальті вдалися команді Віктора Маурера — 2:1. Тож бронзові медалі поїхали до Києва.

Віншував футбольний турнір фінал за участі майбутніх фінансистів з Лубен та майбутніх агрономів із Березової Рудки. Виграли гості — 1:0, які упродовж поєдинку володіли ініціативою.

Дипломи, грамоти, призи, подарунки та іншу футбольно-спортивну атрибутику учасникам турніру вручали Олександр Каденко, Віктор Маурер та Роман Сендзюк. Їх вистачило на всіх! За це оргкомітет Кубка «Юність Посулля» висловлює щиросердну подяку Національному олімпійському комітету України (Сергій Бубка), Асоціації аматорського футболу України (Федір Шпиг, Олександр Каденко), Федерації футболу України (Андрій Павелко, Вадим Костюченко, Євген Столітенко), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України (Вадим Стеценко, Таміла Дудко, Станіслав Федоров), журналістам газети «Сільські вісті» (Василь Сподаренко), тижневика «Освіта України» (Максим Короденко), Українського радіо (Вадим Корженко), ректору Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславу Ніколаєнку.

Крім футбольного турніру, цього насиченого спортивного дня в Лубенському лісотехнічному коледжі тривали ще одні змагання — шахові. На старт вийшли 15 команд — актова зала ледве вмістила усіх майстрів і любителів стародавньої гри. Шахові пристрасті вирували до пізнього вечора. У підсумку маємо таку трійку призерів: чемпіонами стали шахісти Лубенської ЗОШ-4, другими фінішували учні Лубенської ЗОШ-2, на третьому місці — команда Лубенської ЗОШ-6.

Організатори Олімпійського дня вручили почесні дипломи, різноманітні подарунки та сувеніри усім призерам в командному та особистому заліках.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Поки грім не грянув
Читати
Оцінять нашу землю
Читати
Відшкодувати заподіяне лихо
Читати
Без техогляду в Європу зась
Читати
Служити Батьківщині
Читати
Варварство орди
Читати
Сепаратисти на свободі
Читати
Хто не встиг, ще має шанс
Читати
На варті кордону і сумління
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове