Вівторок, 22 серпня 2017 року № 65 (19510)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19510/print.php?n=36516

  • Світлий промінь

Буде робота в рідному краї

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

КОДИМСЬКА РДА видала спецдозвіл на користування надрами підприємству «Грабівський вапняк», яке здійснюватиме видобуток та первинну обробку вапняку на території кар’єру в селі Грабове. Спочатку це забезпечить 60 робочих місць, а згодом, з освоєнням виробництва вапна, — ще 40.

Такому договору між РДА та ТОВ «Грабівський вапняк» передували тривалі ґрунтовні перемовини з представниками місцевих громад, а також фаховий моніторинг родовищ (його здійснили досить обширно: від Одеси до Кам’янця-Подільського). У результаті вибір випав саме на Кодимський район.

У Грабовому відбулись передбачені законодавством громадські слухання, за результатами яких мешканці села схвалили пропозицію щодо початку діяльності інвестора на території громади. Одностайними в цьому питанні були й депутати Грабівської сільської та Кодимської районної рад. «Ми демонструємо — влада відкрита та прозора, зацікавлена в чесній співпраці та реальному надходженні інвестиційних ресурсів. Переконаний: підписання угоди — ще один крок до співпраці бізнесу і влади в інтересах мешканців краю», — прокоментував подію голова РДА Вадим Козачок.