П’ятниця, 11 серпня 2017 року № 62 (19507)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19507/print.php?n=36410

Кулінарні секрети

ЯКЩО ви вчасно не зняли з бульйону піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити шумівкою.

У курячий бульйон не кладіть ніяких приправ, тільки цибулину і моркву. Курка сама по собі дає незрівнянний аромат, але мова, звичайно, про домашню.

Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він має віддати все корисне, а потім лише псує смак.

Відбивні вийдуть м’якими, якщо за годину-дві до смаження їх змастити сумішшю оцту і олії. Зробіть те ж саме з м’ясом, призначеним на шашлик, та будь-яким іншим перед смаженням.

Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі й трохи сирої картоплі. В першу хвилину обсмажування котлет вогонь має бути сильним, щоб утворилася скоринка і не дала соку витекти. А потім вогонь потрібно зменшити і, перевернувши котлети, довести до готовності під напівнасунутою кришкою.