Вівторок, 8 серпня 2017 року № 61 (19506)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19506/print.php?n=36380

  • Спорт

Ломаченко привчає до перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Бокс. Вихованець одеського спорттовариства «Колос» Василь Ломаченко втретє захистив титул чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі. В американському Лос-Анджелесі він упевнено переміг у 10-му поєдинку на профі-рингу колумбійського боксера Мігеля Марріагу. Українець володів перевагою протягом усього бою, який тривав лише сім раундів із 12. Василь двічі посилав суперника у нокдаун. Після другого падіння Марріаги його команда вирішила достроково припинити бій.

Кульова стрільба. У Баку (Азербайджан) завершився чемпіонат Європи з кульової стрільби. За підсумками першості спортсмени національної збірної України очолили загальнокомандний залік, залишивши позаду російських та італійських стрільців. Протягом двох тижнів наші співвітчизники здобули 22 нагороди, з них 10 — найвищого ґатунку. Так, в індивідуальній першості на рахунку нашої збірної 11 медалей — шість золотих, три срібні та дві бронзові. У командних змаганнях українці вибороли чотири «золота», п’ять срібних та дві бронзові нагороди.

Вагомий внесок у загальнокомандну перемогу зробив львівський студент Павло Коростильов, котрий двічі підіймався на першу сходинку континентальної першості в індивідуальних змаганнях. Він встановив новий рекорд Європи і світу серед юніорів у вправі МП-10 — 581 очко. Крім того, у складі чоловічої збірної команди Павло став дворазовим чемпіоном і володарем срібної та бронзових нагород. Загалом участь у нинішньому чемпіонаті взяли майже 1000 спортсменів із 43 країн Європи. Україну представляли 49 стрільців.

Футбол. У штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування раунду плей-оф кваліфікації Ліги Європи. Своїх суперників отримали й українські клуби. На київське «Динамо» чекає двоматчеве протистояння з португальським клубом «Марітіму» з міста Фуншал, а ФК «Олександрія» зустрінеться з білоруською командою БАТЕ з Борисова.

Українські клуби проведуть перші поєдинки в гостях 17 серпня, а матчі-відповіді відбудуться через тиждень — 24 серпня.