Вівторок, 18 липня 2017 року № 55 (19500)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19500/print.php?n=36164

  • Спорт

Золотий резерв

Микола Моторний.

Легка атлетика. Відзначився найближчий резерв української легкої атлетки. Так, на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів до 18 років, який відбувся в Найробі (Кенія), в складі збірної України особливо виділився 16-річний запорізький метальник молота Михайло Кохан (на фото). До Найробі спортсмен вирушив у статусі лідера світового рейтингу у своїй віковій категорії — результат 84 м 25 см, показаний цього року в Дніпрі, наразі нікому з однолітків перевершити не вдалося. На чемпіонаті світу запоріжець з першої спроби підтвердив статус фаворита, відправивши молот на 75 м 58 см. У другій Михайло ще покращив свій показник — 82 метри 31 см, а в третій підкорив позначку 80.98 м. Саме результат другої спроби став вирішальний для Михайла Кохана — він став чемпіоном світу, випередивши найближчого переслідувача на 8 метрів!

Зазначимо, що цей успіх запорізького школяра вартий уваги за кількома аспектами. Передовсім, це перше «золото» чемпіонату світу в Кенії для збірної України. По-друге, дебютна нагорода такого рівня в кар’єрі самого Кохана, для якого це прем’єрний чемпіонат світу. По-третє, за рішенням Міжнародної федерації легкої атлетики, чемпіонат світу у цій віковій категорії проводиться востаннє, тож запорізький метальник вуписав своє ім’я в історію «королеви спорту».

Ще дві медалі до скарбнички української команди принесли Владислав Лавський та Олексій Кирилін. Зокрема, Кирилін став срібним призером серед дискоболів — 63 м 98 см, а 17-річний Лавський посів третє місце серед стрибунів у висоту — 214 см.

Приємні новини надійшли з польського міста Бидгощ, де завершився молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Так, вихованка столичного Національного університету фізичного виховання і спорту Юлія Левченко здобула золоту медаль у секторі для стрибків у висоту. Вона з першої спроби показала результат 196 см. Іще одна наша співвітчизниця Ірина Геращенко посіла друге місце.

З особистим рекордом серед стрибунів у довжину (804 см) «золото» виборов Владислав Мазур. Марина Килипко завоювала срібну медаль зі стрибків з жердиною з результатом 445 см. Віктор Лонський зі стрибків у висоту виграв «бронзу» — 224 см. Яна Качур на дистанції 200 метрів також стала третьою — 23,20 сек. Наталія Стребкова завоювала «срібло» з бігу на 3000 метрів.

Футбол. Суперкубок України. Сезон-2016-2017. «Шахтар» — «Динамо» — 2:0 (Феррейра, 8,56). Тепер у гірників вісім перемог, у киян — шість.