Архів
Вівторок,
18 липня 2017 року

№ 55 (19500)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Брекзит невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Опубліковано законопроект про Brexit.

Докладніше...
Безкінечні теракти

СИРІЯ. У підконтрольному опозиції районі Аазаз провінції Алеппо прогримів вибух.

Докладніше...
Рука Москви

ЧОРНОГОРІЯ. Росія причетна до спроби держперевороту в цій балканській республіці.

Докладніше...
Нам би таких суддів

ПЕРУ. Екс-президент отримав 18 місяців за гратами.

Докладніше...
Чумі паркан не завада

ПОЛЬЩА планує звести огорожу на кордоні з Україною і Білоруссю.

Докладніше...
Зганьбили мундири

МЕКСИКА. Шістьох поліцейських засуджено до 27 років в’язниці за втечу від злочинців.

Докладніше...
Дарвін не авторитет

ТУРЕЧЧИНА вилучає теорію про походження видів зі шкільної програми.

Докладніше...
Повінь наробила лиха

ЯПОНІЯ. На півдні та південному заході — масштабні повені і паводки.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Качка з локшиною

Василь ПІДДУБНЯК.

У МЕРЕЖІ Інтернет, як чортик із табакерки, вигулькнуло «звернення» до самопроголошеного вождя Криму Сергія Аксьонова. Воно начебто від знедолених гречкосіїв сусідньої області — фермерів Херсонщини.

Його автори благають кримського самодержця відкрити кордон для ввезення на півострів «вирощеного з величезною працею і политого потом десятком тисяч людей».

Адресанти змальовують перед властителем процвітаючого кримського півострова Херсонщину як край суцільного безробіття, а фермерів — як нещасних людей, котрим ні за що купити «сільгоспхімію», дизельне пальне, запчастини, насіння… В області, повідомляють Аксьонову херсонці, не вистачає зерносховищ, не працюють державні програми тощо…

За висновком авторів «звернення» до кримського «вседержителя», без допомоги Криму «репресована» українською владою область «не впорається і не виживе».

«Чолобитна» фермерів до Аксьонова викликала незвичайне природне явище: після рясних дощів на Херсонщину посипалася манна небесна! Кажуть, що з-за хмар її з кремлівського лантуха сипав персонально сам Аксьонов.

І сталося диво! На фермерських городах поперли огірки, помідори, капуста, перець, баклажани і навіть ранні кавуни… Встигай лише збирати і доправляти покупцям.

Не виключено, що за такі чудеса Аксьонова канонізують і ікони з його зображенням висітимуть у фермерських шалашах і «балаганах», а також на прикордонних шлагбаумах.

«У мене є всі підстави вважати цей лист фальсифікацією. Я знаю достовірно, що ані Асоціація херсонських фермерів, ані Аграрна спілка області не писали жодних листів Аксьонову, — коментує «фермерське звернення» на своїй офіційній сторінці директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода. — Що стосується наведених фактів, то хочу зазначити, що в області налічується 45 елеваторів потужністю 1,5 млн тонн і плодоовочесховищ загальною потужністю 160 тис. тонн. Потреби сільгосппідприємств краю ці потужності цілком задовольняють».

«Про те, що Херсонщина без Криму і без російської допомоги «не впорається і не виживе», — взагалі смішно чути, — пише Олександр Паливода. — Три роки тому анексовано Крим. За цей час істотного зменшення площ, які відводяться в області під овочі, не відбулося. Це статистика. Мають місце коливання в тому чи іншому районі — плюс-мінус 200 га. Це загалом не цифра в масштабах 40 тис. га овочевих площ області. Наші фермери з успіхом переорієнтовуються і знаходять нові ринки збуту як в Європі, так і в Азії. За митною статистикою, кількість країн, в які ми експортуємо нашу сільгосппродукцію, щороку зростає».

«Російський ринок був досить невимогливий, — нагадує директор департаменту. — На відміну від нього з розвиненими країнами торгувати складніше, проте наші аграрії активно вчаться — і плануванню, і організації виробництва, і дотриманню контракту — усьому, щоб виходити на цікавіші та перспективніші ринки, ніж той, яким до анексії був Крим. Не варто також забувати, що кількість туристів у Криму зменшилась у рази — цей ринок уже перестав бути таким цікавим та важливим для херсонських сільгоспвиробників, як намагаються його представити автори цього «листа».

…Ще одна «жовта качка» з російського «інкубатора брехні» гучно ляпнулася в сморідне кримське болото. Туди їй і дорога!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Сальдо торгівлі погіршилося
Читати
Що по грошах
Читати
Гірники вимагають зароблене
Читати
Скільки зброї на руках
Читати
Вода необачності не пробачає
Читати
Найурожайніші
Читати
Хтось буде у програші
Читати
Безкарність та безконтрольність неприпустимі
Читати
Флагмана позбавляють заробітку...
Читати
...Але він тримається
Читати
Задля розвитку наукового потенціалу
Читати
Покарати за сепаратизм неможливо?
Читати





— Нас не посадять! Сесію закрито...  

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове