Архів
Вівторок,
11 липня 2017 року

№ 53 (19498)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Велика рада

НІМЕЧЧИНА. У Гамбурзі завершився саміт країн «Великої двадцятки».

Докладніше...
Відновили контроль

ІРАК. Урядова армія відновила контроль над історичною частиною міста Мосул.

Докладніше...
Ядерна зброя як інструмент дипломатії

США відмовилися підтримувати конвенцію ООН про заборону ядерної зброї.

Докладніше...
Безпека понад усе

У ФРАНЦІЇ подовжено надзвичайний стан до 1 листопада.

Докладніше...
Нова атака

У ЄГИПТІ бойовики атакували КПП у північно-східній частині Синайського півострова.

Докладніше...
Провал переговорів

КІПР. Переговори з урегулювання кіпрської проблеми знову завершилися безрезультатно.

Докладніше...
Політичні вітри

КИТАЙ припинив контакти з КНДР у сфері військової співпраці.

Докладніше...
Горять ліси

КАНАДА. У західній провінції Британська Колумбія — масштабні лісові пожежі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Усі питання — до спеціального представника

Руслана ЗІНЧЕНКО.

У п’ятницю, 7 липня, на полях саміту країн Великої двадцятки (G20) в німецькому Гамбурзі відбулася перша зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна. І хоч Держдепартамент Сполучених Штатів наголошував, що на зустрічі не планується укладати будь-які двосторонні угоди, в яких фігурує Україна, було зрозуміло, що українське питання обов’язково згадуватиметься.

НАПЕРЕДОДНІ зустрічі із російським президентом Дональд Трамп, перебуваючи з офіційним візитом у Польщі, зробив кілька жорстких заяв у бік РФ. «Ми закликаємо Росію, щоб вона припинила дестабілізацію України та інших країн. А також припинила підтримку ворожих режимів у Сирії та Ірані», — сказав, зокрема, президент США.

Планувалося, що зустріч лідерів США і РФ у Гамбурзі триватиме півгодини. Переговори відбувалися за зачиненими дверима у присутності державного секретаря США Рекса Тіллерсона і міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. За словами першого, ні Трамп, ні Путін не хотіли переривати розмову, тож спілкувалися понад дві години.

Почали з питання втручання Росії в торішні президентські вибори в США. Президент РФ заперечував роль своєї країни в організації кібератак, вимагаючи доказів, які б це підтверджували. Врешті-решт, як сказано в офіційному повідомленні, «Москва і Вашингтон домовилися виробити «рамкову угоду» про кібербезпеку і невтручання в справи один одного».

Більшу частину часу на переговорах Трамп і Путін приділили війні у Сирії, а наприкінці зустрічі дійшла черга й до України. У підсумковій заяві держдепу США стосовно зустрічі лідерів США та Росії повідомляється, що «була досягнута домовленість створити канал між представниками держав із врегулювання ситуації на Сході України в рамках Мінських угод. Спеціальний представник Курт Волкер координуватиме всі зусилля Державного департаменту щодо розв’язання конфлікту, який виник після вторгнення Росії в Крим».

А вже 9 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон прибув до Києва, де зустрівся із Президентом України. У своїй промові під час спільної конференції із Петром Порошенком він запевнив, що позиція США залишається незмінна: «Перш за все потрібно відновити територіальний суверенітет та цілісність України». Також американський гість заявив, що «у своїх дискусіях із російським керівництвом я неодноразово був дуже чітким стосовно того, що Росія має зробити перші кроки для деескалації ситуації у східній частині України, зокрема поважати припинення вогню, вивести важке озброєння та дати спостерігачам ОБСЄ виконувати свої обов’язки».

Говорячи про реформи в нашій країні, держсекретар США наголосив: «Я знаю, що Україна має намір виконувати свої зобов’язання перед МВФ, включаючи пенсійну та земельну реформи, приватизацію державних підприємств та вдосконалення корпоративного управління. Я обговорив із Президентом України важливість впровадження антикорупційних реформ, оскільки це також є важливим елементом для прямих іноземних інвестицій та збільшення бізнес-активності, яка створить нові робочі місця для українських громадян та покращить економіку. Це має вирішальне значення для успіху України на майбутнє...».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Привабливі умови
Читати
Змінено термін призову до Нацгвардії
Читати
Нерозкрите вбивство
Читати
За землю візьмуться потім?
Читати
Спочатку випив, а тоді зрадів
Читати
Чи подужаємо?
Читати
Неперспективні перспективи
Читати
Газу достатньо
Читати
Ціни ростуть
Читати
Спадщина Криму без захисту
Читати





— Та у вас же совісті нема!

— Зате є гроші!

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове