П’ятниця, 7 липня 2017 року № 52 (19497)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19497/print.php?n=36059

Генеральне прибирання без «хімії»

Якщо повністю відмовитися від засобів побутової хімії, які пропонують нам у магазинах, то постає питання, чим їх замінити.

Звернімося до досвіду наших бабусь і мам, адже їм якось вдавалося справлятися з брудом і плямами.

Візьміть харчову соду і суху гірчицю. Змішайте столову ложку соди і три столові ложки гірчичного порошку. Цією сумішшю можна мити навіть найбрудніший посуд — жиру й сліду не залишиться.

Якщо вам потрібно почистити плиту, змочіть її поверхню водою і насипте потроху харчової соди. За годину ви зможете легко видалити весь засохлий жир з допомогою губки або ганчірки.

Необхідно очистити жир з дерев’яної поверхні — обробної дошки, хлібниці тощо? Для цього знадобиться грубозерниста сіль. Вмочіть у неї мокру ганчірку і протріть дерев’яну поверхню — весь жир зійде.

Для полірування меблів налийте в ємність 200 г оцту і додайте чайну ложку оливкової олії — домашній поліроль готовий. Змочіть у рідині ганчірочку і гарненько потріть усі дерев’яні поверхні, які ви хочете відполірувати. Рідину, що залишилася, щільно закрийте кришкою і залиште до наступного прибирання.

Щоб вікна сяяли чистотою, додайте у воду трохи столового оцту і акуратно промийте вікно. Старою газетою ретельно витріть скло — такий блиск вам не забезпечить жоден хімікат.