П’ятниця, 7 липня 2017 року № 52 (19497)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19497/print.php?n=36056

  • Універсіада-2017

Попереду — Тайбей

Микола МОТОРНИЙ.

На фото автора: «Наступного разу будемо перші», — запевнив ректор Львівського державного університету фізичної культури Євген Никодимович Приступа під час церемонії закриття Універсіади.

ФІНАЛЬНІ змагання 13-ї Всеукраїнської літньої універсіади-2017 відбувалися в різних куточках нашої держави. «Сільські вісті» регулярно розповідали про її перебіг. Найкращі і найсильніші, найпрудкіші і найграційніші студенти-спортсмени, пройшовши вишкіл на змаганнях і турнірах серед команд факультетів і навчальних закладів, захищали спортивну честь своїх університетів, академій та інститутів на головному всеукраїнському молодіжному спортивному форумі. Тільки у фінальних стартах взяло участь понад п’ять тисяч студентів. Із 32-х видів спорту було розіграно десятки комплектів нагород. Сотні золотих, срібних і бронзових медалей здобули лідери освітянського спорту.

Загальнокомандним переможцем стала команда Національного університету фізичного виховання і спорту України (ректор — Євген Імас). Другою фінішувала збірна Львівського національного університету фізичної культури, який очолює Євген Приступа. На третьому місці — спортсмени Харківської державної академії фізичної культури на чолі з ректором Олександром Ажиппо. Серед непрофільних вишів у своїх категоріях відзначилися Сумський державний, Тернопільський національний економічний, Запорізький національний технічний університети, Одеська державна академія будівництва та архітектури та Академія рекреаційних технологій і права. Серед областей головний приз здобула збірна команда Харківщини, яка перемогла спортсменів Києва та Львівщини, які фінішували другими і третіми відповідно.

Завдяки Універсіаді поповнився резерв збірних команд України. Водночас студентські змагання допомагають вирахувати недоліки у підготовці майбутніх чемпіонів, внести корективи у їхню підготовку. «Студентський спорт потрібен для загартування сильної, спритної, здорової молоді, — каже президент Спортивної студентської спілки України, ректор Національного університету фізичного виховання та спорту України Євген Імас. — Адже їй своїми силами і розумом невдовзі доведеться розбудовувати країну, захищати її від ворогів. 13-та літня Універсіада України-2017 вдалася! Попереду на нас чекають студентські змагання у Тайбеї, де відбудеться 29-та Всесвітня літня універсіада. За медалі різного ґатунку змагатиметься і збірна України. Повірте: Гімн нашої держави в далекому Тайвані лунатиме не один десяток разів».