П’ятниця, 7 липня 2017 року № 52 (19497)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19497/print.php?n=36053

  • Ну і ну!

Для себе, рідненького

Алла Акіменко.

Сумська область.

ХОЧ ПРИЧИНОЮ стількох бід стає оковита, а все ж попит на неї аж ніяк не падає. А є попит — буде й пропозиція. Успішний «бізнес» на самогоноварінні налагодив 54-річний мешканець міста Ромни. Настільки успішний, що слава про нього поширилася містом та й докотилася до правоохоронців. Завітавши до чолов’яги, ті були вражені розмахом «виробництва».

«Господар влаштував у своїй квартирі справжнісінький «міні-цех» із виготовлення самогону, — коментує начальник Роменського відділу поліції Юлія Загамула. — В одній із кімнат дільничні виявили пластикові пляшки різного об’єму з рідиною, схожою на самогон. А на кухні та у ванній кімнаті — три 200-літрові бочки з самогонною закваскою і два саморобні самогонні апарати».

І скільки б господар не запевняв поліцейських, що виробляв самогон винятково для себе, йому не повірили. Все обладнання, що використовувалося для виробництва оковитої, вилучили. Так само, як і 850 літрів браги та 30 літрів готового самогону. Всю хмільну рідину утилізували тут же — вилили в унітаз. А на чоловіка чекає адміністративна відповідальність у вигляді сплати штрафу.

Втім, цей алкогольний «улов» не став рекордним для Ромнів. У березні нинішнього року правоохоронці вилучили у місцевої мешканки аж чотири самогонні апарати і 1500 літрів браги.