Архів
П’ятниця,
7 липня 2017 року

№ 52 (19497)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Гроші в обмін на демократію

МОЛДОВА. Європарламент виділив країні 100 млн євро.

Докладніше...
Компромат у ціні

НІМЕЧЧИНА викупила «панамський архів».

Докладніше...
Проблема із проблем

БІЛОРУСЬ. У Мінську відбувається літня щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Докладніше...
Сепаратизм по-іспанськи

ІСПАНІЯ. Каталонський парламент представив законопроект про референдум щодо незалежності регіону.

Докладніше...
Недоторканні слуги народу

ЧОРНОГОРІЯ. Вже тиждень не виходять із парламенту.

Докладніше...
Опозиція проти президента

ВЕНЕСУЕЛА. Захоплено будівлю опозиційного до президента парламенту.

Докладніше...
Пропагандистські випробування

ПІВНІЧНА КОРЕЯ вперше офіційно підтвердила запуск балістичної ракети.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Актуально

Нові тести для водіїв

Катерина ШТАПІР.

З 1 липня 2017 року запроваджуються нові тести, на які потрібно дати відповіді, щоб отримати водійські права. Завдання, як стверджують у МВС, відібрані і сформульовані таким чином, щоб людина, яка добре вивчила ПДР, могла без проблем із ними впоратися.

«У НОВИХ тестах питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, які знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом. Крім цього, їх згрупували за категоріями водійських посвідчень. Таким чином, водіям легкових авто, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів або вантажівок», — інформує начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Нові тести складаються з 20 питань, відповісти на які потрібно за 20 хвилин. Нині комп’ютер обиратиме для іспиту не білет повністю, а окремі питання в довільному порядку. Така система, на думку авторів тестів, стане на заваді різним маніпуляціям. Із переліку запитань забрали складні або з дуже заплутаним формулюванням. У ГСЦ МВС наголошують, що тепер всі питання максимально чіткі і мають одну правильну відповідь. Також значно покращилась якість схем та ілюстрацій.

Зазнала змін і структура тестової частини. У тесті обов’язково будуть питання з чотирьох тематичних категорій: 10 — для перевірки знань правил дорожнього руху, 4 — про влаштування й експлуатацію транспортних засобів, іще 4 стосуватимуться безпеки руху, два — із надання першої медичної допомоги. Щодо останніх двох обов’язкових запитань, то розробники тесту вважають їх дуже важливими. Адже статистика свідчить, що лише за 2016 рік на українських дорогах трапилося понад 138 тисяч ДТП, у яких загинули понад 4 тисячі українців, і ще більше як 31 тисяча осіб травмовані. Саме незнання водіями правил надання першої медичної допомоги часто є причиною трагічних наслідків ДТП.

«Відтепер усе прозоро і зрозуміло, всі питання відповідають категорії прав, які людина хоче отримати. Тести максимально актуалізовані, відповідно до сучасної ситуації на дорогах», — наголосив В. Криклій.

Без змін залишилася тільки кількість допустимих помилок — як і раніше, дві невірні відповіді не впливатимуть на результат тесту. Цього року, обіцяють у ГСЦ МВС, буде запроваджена ще й фото- і відеофіксація теоретичних і практичних іспитів.

Протестувати нові білети може будь-хто, зареєструвавшись на сайті hsc.gov.ua. У разі успішного складання тестів сайт ніяк не повідомляє про це. Якщо ж «завалити» їх, то на моніторі з’явиться злий кіт. Пробне тестування — безкоштовне.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Прихватизувати» по-новому
Читати
Скочуємося в демографічну прірву
Читати
Кому війна, кому...
Читати
Субсидіями забезпечені?
Читати
Солодкий експорт
Читати
Ворог оточує
Читати
Реформуємося...
Читати
Агресія знекровлює
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове