Архів
П’ятниця,
7 липня 2017 року

№ 52 (19497)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Гроші в обмін на демократію

МОЛДОВА. Європарламент виділив країні 100 млн євро.

Докладніше...
Компромат у ціні

НІМЕЧЧИНА викупила «панамський архів».

Докладніше...
Проблема із проблем

БІЛОРУСЬ. У Мінську відбувається літня щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Докладніше...
Сепаратизм по-іспанськи

ІСПАНІЯ. Каталонський парламент представив законопроект про референдум щодо незалежності регіону.

Докладніше...
Недоторканні слуги народу

ЧОРНОГОРІЯ. Вже тиждень не виходять із парламенту.

Докладніше...
Опозиція проти президента

ВЕНЕСУЕЛА. Захоплено будівлю опозиційного до президента парламенту.

Докладніше...
Пропагандистські випробування

ПІВНІЧНА КОРЕЯ вперше офіційно підтвердила запуск балістичної ракети.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Знов росіяни «заблукали»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВРАХОВУЮЧИ відносне зниження кількості та інтенсивності ворожих обстрілів, можна відзначити тенденцію щодо стабілізації ситуації у районі проведення АТО. Про це у четвер, 6 липня, повідомили в штабі Антитерористичної операції. У ранковому зведенні також наголошується, що напередодні бойовики 13 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях українських військових на Донбасі, зокрема двічі застосовували міномети. Тієї доби один наш захисник отримав поранення, другий зазнав бойової травми.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України зазначили, що заходи російського окупаційного командування стосовно вилучення особистих документів, які підтверджують громадянство РФ, викликали невдоволення російських військовослужбовців та найманців. Зокрема, військовослужбовці РФ «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» (Новоазовськ) відмовились здавати особисті документи, про що командир полку доповів командувачу «1-го армійського корпусу ДНР».

Водночас більшість цивільного населення призовного віку тимчасово окупованої території Донецької області ухиляється від проходження служби у з’єднаннях і частинах «1-го АК». Російським окупаційним командуванням через так звані військові комісаріати з метою додаткової «мотивації» здійснюється залякування місцевого населення оголошенням у розшук та позбавленням виїзду за межі самопроголошеної «ДНР».

У ніч проти 30 червня українські прикордонники затримали двох військовослужбовців Росії на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом у Херсонській області. З їхніх слів, вони нібито виконували роль учбових порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України. Один із упійманих росіян є заступником начальника резервної застави прикордонної служби ФСБ РФ, а інший — старший інспектор і начальник кінологічного відділення тієї ж резервної застави. Обидва перебувають на обліку у військовій частині 9930, яку Росія створила в окупованому Криму.

Рішенням Каланчацького райсуду Херсонської області «заблукалі» заарештовані на 15 діб, також їх зобов’язали сплатити штраф сумою 320 гривень. Такий вердикт української Феміди викликав чимало протестів і відповідних звинувачень у соціальних мережах з огляду на його «суворість».

За інформацією InformNapalm, один із затриманих феесбешників Володимир Кузнєцов — прикордонник ФСБ РФ з міста Благовєщенськ Амурської області Росії, яке межує з Китаєм.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Прихватизувати» по-новому
Читати
Скочуємося в демографічну прірву
Читати
Кому війна, кому...
Читати
Субсидіями забезпечені?
Читати
Солодкий експорт
Читати
Ворог оточує
Читати
Реформуємося...
Читати
Агресія знекровлює
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове