П’ятниця, 30 червня 2017 року № 50 (19495)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19495/print.php?n=35975

  • Закон один для всіх

Аби ж знати, де пастка

Василь ПІДДУБНЯК.

Херсонська область.

НЕ ДУМАВ, не гадав у всьому обачний музиківський сільський голова Савелій Лейбзон, що колись доведеться тримати слово перед Фемідою. А довелося, хоча ніщо не віщувало халепи.

Неприємності почалися 16 грудня минулого року. На сесії Музиківської сільської ради, що в Білозерському районі, місцеві депутати серед інших розглядали питання преміювання свого голови Лейбзона С. Н. у розмірі повного посадового окладу за «високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи», доплати за ранг і вислугу років.

Під час голосування за премію для шановного Савелія Нолєвича сам «ударник» і п’ятеро депутатів утрималися.

Депутатське рішення втілилося б у преміальні гривні, якби не Управління захисту економіки в Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Слідство встановило, що преміювання пана Лейбзона відбулось із порушенням Закону України «Про запобігання корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це підтвердив і Білозерський районний суд, куди були передані матеріали слідства.

Постановою суду Лейбзона С. Н. визнано «винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 ч. 1-ї КпАП України» та застосувати щодо нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 1700 (одна тисяча сімсот) гривень. Із голови Музиківської об’єднаної територіальної громади на користь держави стягнути судовий збір у сумі 320 грн.

Суд узяв до уваги те, що «лауреат»-невдаха розкаявсь у вчиненому і дав слово більше, порушуючи закон, не преміюватися.