Архів
П’ятниця,
23 червня 2017 року

№ 48 (19493)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Гібридна демократія

НА МОЮ думку, йде шалена боротьба за землю. І якщо з наступного року відкриють ринок сільськогосподарських угідь, то Україні, як державі, прийде кінець. Бо її простори належатимуть чужим панам. Ніхто вже не утримуватиме музеї чи будинки культури, і співатимуть по-іншому. Якщо взагалі будуть.

Галина ЦИБУЛЬСЬКА.

м. Шпола

Черкаської області.

 

Чому досі не ухвалено закон про те, що людина з подвійним громадянством не має права обіймати державну посаду, балотуватися в депутати? Не раз ставали свідками, коли вчорашній нечистий на руку посадовець тікає за кордон від правосуддя. Також, вважаю, треба заборонити на певний час виїзд за кордон тим, хто мав доступ до державної таємниці. А що ж робиться нині? Влаштовують безглузде шоу над кількома «цапами-відбувайлами», при тому твердячи, що перед законом усі рівні. Та виявляється, що ні. Ось вам і приклад гібридної демократії, як і гібридного судочинства за гібридної влади, яка торгує з окупантом, коли народ веде із ним війну на смерть.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Наші працьовиті селяни завжди годували і нашу, й інші країни. Але на всі утиски влади здебільшого відмовчувались, бо надіялись на краще життя, яке їм обіцяли перед кожними виборами. Втім, за 25 років те краще так і не настало. Села поволі мовчки вимирають, звільняються землі, які орендарі розорюють під найзатребуваніші на продовольчому ринку сільгоспкультури. Тимчасові власники паїв не зацікавлені у відродженні села, створенні нових робочих місць, веденні на новій основі тваринницької галузі, яка тісно пов’язана із зерновиробництвом, вирощуванням цукрових та кормових буряків. Над­мірна щорічна хімізація посівних площ може поступово довести до цементації українських чорноземів. Мовчимо? Мовчимо про земельну реформу, що відкриває шлагбаум купівлі-продажу сільгоспземель та ще більше збагатить олігархів, а село зробить злиденнішим.

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Давненько так дружно не збиралася громада нашого селища. А поговорити було про що. В Білокуракине приїздили посол Японії в Україні та його помічники. Це представництво допомогло відремонтувати місцевий Будинок дитячої та юнацької творчості. Батьки і діти красно дякували їм за поміч. А друге збудження люду відбулося після засідання Верховної Ради, на якому народні депутати обговорювали законопроект про Конституційний суд України. Хто таке чув, щоб місячна зарплата судді КС становила 300 тис. грн на місяць? Оце так судова реформа! Одним натисканням кнопки депутати зробили черговий крок до посилення соціальної нерівності. Механізатор за 40 років стажу отримує 1300 грн пенсії, а суддя — 230 тис. грн. Чим же судді кращі за сільських трударів, які все життя без просвітку гнули спини на фермах і полях? Має бути розумне співвідношення оплати праці. Тому люди й пропонують усім владцям нараховувати заробітну плату не більш як 30-50 тис. грн. І узаконити це в парламенті.

Іван СЕРГЄЄВ.

смт Білокуракине

Луганської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове