Архів
П’ятниця,
23 червня 2017 року

№ 48 (19493)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Біда

Ліси горять, “реформи йдуь”

Михайло ЛЕВИЦЬКИЙ.

Фото автора.

15 ЧЕРВНЯ в районі села Велика Василівка Любашівського району Одещини виникла лісова пожежа. Горіли кримська сосна, клен, дуб червоний та дикі черешні. Збитки зараз підраховуються. На жаль, це не перший випадок умисного підпалу лісу. На сьогодні рятувати легені нашої країни фактично нікому. У Троїцькому лісництві на сьогодні залишилось чотири працівники: лісничий, помічник лісничого та два майстри лісу. Пожежу, на щастя, вдалося ліквідувати. На допомогу прийшли звільнені працівники лісового господарства та любашівські рятувальники ДСНС.

Обурює, що місцеві жителі пасивно ставляться до цієї проблеми. Вони стороною обходять вогонь і пальцем не кивнуть, щоб допомогти загасити це лихо. Можна зрозуміти екс-лісника С.І. Паровенко, яка висловилась так із цього приводу: «Дуже шкода, що в людей таке ставлення до майбутнього лісу. Якщо й надалі ми лише наноситимемо шкоду довкіллю, то одного разу, вийшовши зі свого двору, побачимо перед собою ПУСТЕЛЮ».

Державного фінансування лісової галузі півдня вже два роки немає. Обласної підтримки теж не бачимо. Тільки на папері щось прийняли, а що далі? Чи потрібне взагалі лісове господарство Україні, області, району, сільським радам (громадам)?

Багато знайомих мені кажуть, що дарма скаржусь на недофінансування: «Ти отримуєш зарплату. Ви всі її отримуєте». Так ось щодо моїх кревно зароблених. Як майстер лісу із 1 січня по 1 червня 2017-го я отримав 1579 грн 16 коп. Висновки робіть самі. Чесно скажу, вже набридло щось комусь доводити.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове