Архів
П’ятниця,
23 червня 2017 року

№ 48 (19493)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
 Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Підживлення помідорів дріжджами

СПЕРШУ необхідно приготувати робочий розчин. Рецептів кілька — можна готувати з цукром; почекати доти, доки сам заграє; додати в ємність з дріжджовим настоєм траву і курячий послід.

Традиційно розчин без жодних добавок готують з розрахунку 100 г дріжджів на 5 л води. Дріжджі для помідорів краще брати свіжі, в брикетах. Воду підігрівають, щоб активізувалися живі мікроорганізми в них.

Робочий розчин треба витримати протягом доби, після чого півлітра рідини розводять у 10 літрах води. Під кожен кущ виливають півлітра розчину. Бажано, щоб ґрунт при цьому був злегка вологий, а не сухий чи надто мокрий.

Результат такого підживлення буде видно вже через три дні. Листя стає гладеньким, блискучим і здоровим. Рослина починає швидко набирати силу і нарощувати зелену масу, а незабаром і зав’язувати плоди.

Версія для друку          До списку статтей

ПЕВНО, найбільше господарі дбають, окрім картоплі, про городніх «аристократів» — огірки та помідори. Аякже, це ж, так би мовити, майбутній стратегічний запас у погребі. Добре, що вибір препаратів для підживлення і захисту від головного ворога — фітофтори нині в магазинах і на базарі широкий. От у зв’язку з цим ми підкажемо, що саме купити, і порадимо дієві домашні засоби боротьби з хворобою. Головне, що вони дешеві й під рукою.

Ще в одному матеріалі замовимо слово про сумирну істоту — вівцю. Мабуть, недооцінену чи призабуту сьогодні, хоча в спекотливих умовах літа останніх років вона може вийти чи не на перший план серед домашньої живності, надто в посушливих степах. А продукція вівчарства всім добре відома — молоко, сир, м’ясо, жир.

Як чудово пахне гвоздика садова! Багато хто хотів би її мати в садку, але, кажуть, ця квітка дворічник, інша справа багаторічники — клопоту менше. Однак деякі з перших за невеличкого догляду квітуватимуть довше, тож варто, поки ще не пізно, посіяти маргаритки, братки, дзвіночок, наперстянку пурпурову, ту ж гвоздику турецьку і садову.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове