П’ятниця, 16 червня 2017 року № 46 (19491)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19491/print.php?n=35831

  • Гаряча тема

Рейдери не відступають

Василь ГАЙ.

У вівторок 13 червня судові виконавці намагалися завести на територію агропідприємства «Нива 2010» у с. Бережинці Кіровоградського району Кіровоградщини нових власників. За словами керівника «Ниви 2010» Миколи Трибіненка, на території підприємства перебувають близько сотні поліцейських, однак у ситуацію не втручаються.

НАГАДАЄМО, які події відбувалися навколо фермерського господарства «Нива-2010». Близько місяця тому його засновник Микола Трибіненко отримав виконавчий лист про те, що майно «Ниви» заарештоване через борг у розмірі кілька мільйонів доларів перед якоюсь приватною особою. Перевіривши реєстр, він дізнався, що більше не є керівником фірми. Пізніше з’ясувалося, що 65% свого підприємства Трибіненко нібито подарував офшорній компанії, яка потім передарувала їх жителю Криму, а той своєю чергою переписав на дніпровську фірму. Трибіненко стверджує, що боргів не має, нікому нічого не дарував (та й з чого б?), документи — підробка, а його підприємство намагаються просто «віджати».

Близько 200 чоловік, земельні наділи яких порає «Нива 2010», стали на бік свого орендаря. Громада взялася сама виганяти самопроголошених власників, які разом із озброєними особами в камуфляжі 23 травня зачинились у конторі. Місцеві мешканці почали виламувати двері, а непрохані гості — стріляти в людей із вікон... Патруль приїхав тільки через 40 хвилин після виклику, потім прибули ще три десятки поліцейських. Шістьох осіб, жителів іншого регіону, які перебували в адмінприміщенні, було затримано. Розпочато кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

І ось нова спроба захопити господарство. Біля адмінбудівлі знову зібралися жителі села. «Люди готові стояти до останнього, щоб захистити господарство», — каже Микола Трибіненко. Тим часом, як повідомляє інформаційне агентство «Agronews», керівництво Кіровоградської РДА заявило, що нічого не знає про конфлікт у Бережинці.