П’ятниця, 16 червня 2017 року № 46 (19491)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19491/print.php?n=35829

  • На робочий стіл Президенту

Відкритий лист

Є. В. ЯЩЕНКО, О. М. ЖУК, В. О. ЩЕГЛЯК, М. Д. ЖУРАВЛЬОВ, Н. І. СУШКО, О. І. ДЕЙНЕКО та ін. (всього 296 підписів).

ШАНОВНИЙ Петре Олексійовичу! Ми, жителі сіл Іванівка та Миколаївка, що в Борзнянському районі на Чернігівщині, потрапили в надзвичайно скрутне становище. Про наші біди знають у районі та області, але вирішувати їх не поспішають.

На території нашої сільради свого часу перебувало три організації, які надавали нам роботу. Радгосп 50-річчя Великого Жовтня (нині дослідне господарство «Іванівське») — 700 робочих місць. Шабалинівський спиртозавод — 200. Об’єднання із відгодівлі худоби — ще 60. Крім того, всі працівники могли за пільговою ціною купити (а деколи давали й задарма) фуражне зерно для годівлі тварин, виорати присадибну ділянку, скористатися транспортними послугами, отримати допомогу на поховання.

Об’єднання із відгодівлі худоби зникло майже відразу. Затим зупинився спиртозавод. А з 700 робочих місць у дослідному господарстві «Іванівське» залишилось менш як 200, за роботу в якому виплачуються копійки. Та й ці 200 місць щораз зменшуються. В господарстві, яке спеціалізувалося на насіннєвій галузі, залишилось тільки тваринництво, а воно зникає цілими фермами (із трьох — півтори, та й то неповноцінні). І це за один рік (!).

У господарстві нині тільки 600 гектарів землі, решту віддали під обробіток невідь-кому. Наші вимоги дуже прості: розпаювати землю на нинішніх і колишніх працівників дослідного господарства «Іванівське», виділити по два гектари для кожного мешканця села.

Коли проводили медичну реформу, нас відокремили від Шаповалівської дільничної лікарні, яка за 3-4 км, і приєднали до Великозагорівської, що за 25 км. Доїхати туди немає можливості через відсутність прямого автобусного сполучення. Дії керівників, які запроваджують такі реформи, спрямовані на знищення населення наших сіл. На підставі цього просимо вас про термінову допомогу. Гаранте Конституції, почуйте нас, людей із глибинки, котрі борються за право на своє існування.