Вівторок, 13 червня 2017 року № 45 (19490)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19490/print.php?n=35813

  • Спорт

Калейдоскоп перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Легка атлетика. Ольга Земляк перемогла у Щецині (Польща) на міжнародному легкоатлетичному турнірі «63rd Janusz Kusocinski Memorial». Вона виявилась найкращою з бігу на 400 метрів — 51,78 с. На дистанції 800 метрів за перемогу боролися дві українки. Першою перетнула фініш Наталія Прищепа, Ольга Ляхова — через три сотих секунди другою. Олена Колесниченко замкнула трійку призерів на дистанції 400 метрів із бар’єрами. Не обійшлося без представництва України і в секторах. Христина Гришутина посіла друге місце зі стрибків у довжину (629 см).

Бокс. Український легковаговик Денис Берінчик здобув перемогу над екс-чемпіоном світу іспанцем Лоренцо Парра. Наш співвітчизник вдало розпочав поєдинок і кілька разів відправляв свого суперника в нокдаун. У підсумку судді одноголосно віддали перемогу Берінчику.

Чемпіон Європи за версією WBO в напівлегкій вазі (до 57,1 кг) Олег Малиновський (20-0-0, 5 КО) виграв 8-раундовий поєдинок у 31-річного бразильця Ісайса Сантоса Сампайо (21-13-0, 21 КО).

Дзюдо. Українка Галина Тарасова стала переможницею чергового етапу відкритого Кубка Європи з дзюдо, що завершився в Бухаресті (Румунія). Тарасова виграла золоту медаль у ваговій категорії понад 78 кг, здолавши у фіналі співвітчизницю Василину Кириченко, якій дісталося «срібло». Друге «золото» нашій команді у ваговій категорії до 66 кг здобув Геворг Хачатрян із Дніпра. Бронзовими призерами стали українці Анастасія Сапсай (понад 78 кг), Андрій Колесник (понад 100 кг) і Антон Савицький (до 100 кг). Збірна України виборола друге місце в загальнокомандному заліку серед 29 країн, пропустивши вперед лише дзюдоїстів Франції.

Карате. У місті Сібіу (Румунія) тривав 5-й чемпіонат світу з кіокушин карате серед юнаків, юніорів і дорослих у розділі «куміте». Студент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу полтавчанин Анатолій Журавель (вагова категорія понад 80 кг) здобув золоту медаль.

Футбол. Чемпіонат світу-2018. Кваліфікаційний етап. Європа. Група «I».

Фінляндія — Україна — 1:2

(Похьянпало, 72,— Коноплянка, 52, Бєсєдін, 75)

Косово — Туреччина — 1:4

Ісландія — Хорватія — 1:0

Становище команд: Хорватія, Ісландія — по 13 очок, Україна, Туреччина — по 11, Фінляндія — 1, Косово — 1. Календар матчів нашої команди: 2 вересня, Україна — Туреччина; 5 вересня, Ісландія — Україна; 6 жовтня, Косово — Україна; 10 жовтня, Україна — Хорватія.

В Ужгороді національні ветеранські збірні команди України та Угорщини провели матч, присвячений 25-річчю першого матчу в історії збірної України. «Синьо-жовті» переграли суперників із рахунком 3:1. Голи у ворота угорців забили Воробей (19), Гецко (25), Собуцький (46). У стартовому складі нашої збірної на поле вийшли: Кутєпов, Шелепницький (капітан), Єзерський, Сак, Беженар, Анненков, Нагорняк, Ковалець, Гусєв, Гецко, Воробей.

Синхронне плавання. Українські синхроністки здобули три золоті та дві срібні медалі на другому етапі Світової серії в Іспанії. Анна Волошина взяла «срібло» у виступах солісток. А потім разом з Єлизаветою Яхно посіла друге місце в змаганні дуетів. У командних виступах українки Марина і Владислава Алексєєва, Олександра Кашуба, Яна Нарежна, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Анна Волошина, Єлизавета Яхно, Валерія Апрельєва і Аліна Шинкаренко вибороли відразу три золоті медалі в довільній програмі, в комбінації і хайлайті.