Архів
П’ятниця,
21 квітня 2017 року

№ 31 (19476)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Перезавантаження парламенту

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Палата громад проголосувала за проведення дострокових виборів.

Докладніше...
І тут «російський слід»?

ПОЛЬЩА. У прокуратурі Варшави допитують Дональда Туска щодо співпраці польської контррозвідки з ФСБ.

Докладніше...
Згодні аж ніяк не всі

ТУРЕЧЧИНА. Опозиція офіційно оскаржила результати недільного референдуму.

Докладніше...
У злагоді сила

У ЛАТВІЇ розпочались двотижневі навчання НАТО «Summer Shield XIV».

Докладніше...
Невтішний прогноз

ВЕНЕСУЕЛА загрузла в глибокій економічній кризі.

Докладніше...
Всюдисуща і нездоланна

СЛОВАЧЧИНА. У Братиславі відбулась багатотисячна демонстрація проти корупції.

Докладніше...
Свій до свого по своє

США переглядають програму видачі робочих віз іноземцям.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Буковинські мотиви

Устина Гречанюк.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук на черговій сесії міськради заявив, що спрямував до Верховної Ради звернення щодо оголошення позачергових виборів до Чернівецької міської ради.

«ПЕРЕКОНАНИЙ, що одночасно мають відбутися і вибори міського голови. Відповідальність за рік утрачених для міста можливостей, зневіру чернівчан, зраду заповіту наших славних попередників має бути спільна. Майте мужність та честь це визнати та піти на вибори!» — звернувся Каспрук до місцевих депутатів.

За словами мера, у місті «уже рік триває протистояння та підкилимна боротьба» за знищення місцевого самоврядування. Міськрада ніяк не може обрати секретаря і доформувати виконавчий комітет. Окрім цього, депутати вже тривалий час приймають рішення про розподіл грошей із бюджету.

«Кошти заблоковано на рахунках, не ремонтуються дороги, зупинено роботи на будівництві дитсадків, інженерних комунікацій, не закуповується вкрай потрібне медичне обладнання, не фінансуються соціальні програми, під загрозою подальша робота аеропорту, не закуповуються нові тролейбуси», — наголошує мер.

За словами Каспрука, останньою краплею, що примусила його звернутися до ВР, стала відмова депутатів оперативно надати фінпідтримку комунальним підприємствам, що може спричинити «серйозне обмеження водопостачання міста та руху громадського транспорту».

Варто нагадати, що Олексій Каспрук був обраний чернівецьким міським головою на позачергових виборах 25 травня 2014-го. До цього він протягом чотирьох років очолював у міськраді опозиційну фракцію «Фронт змін».

До речі, згідно з останніми соцопитуваннями, його політична сила у разі перевиборів має аж ніяк не райдужні перспективи. 2015-го «Народний фронт» через загрозу неподолання прохідного бар’єра 5% не пішов на вибори окремо, а влився у списки більш рейтингового БПП «Солідарність». Тоді від «НФ» до міськради пройшло всього дев’ять депутатів. Тепер не відомо, чи захоче президентський блок узяти до своїх лав баласт у вигляді депутатів «НФ». Самим би пройти...

Загалом у нинішній міськраді присутні шість фракцій, які постійно конфліктують між собою. Водночас жодна з них системно мера не підтримує. Тож зрозуміло, що у своєму кріслі Каспруку дуже не затишно. Втім, він не єдиний міський голова, який «воює» зі своїми депутатами. Та все ж всі вони намагаються знайти компроміс, адже нікому не хочеться йти на перевибори з невідомим результатом.

Таким чином, уважають політичні експерти, мер Чернівців або намагається заробити «електоральні дивіденди», мовляв, я задля рідного міста згоден на будь-які жертви, або, розігруючи «буковинську карту», деякі політичні сили хочуть «промацати» ідею дострокових виборів із проекцією на всю країну. Але саме «промацати», бо жодних правових підстав для перевиборів немає. Тому реакція ВР на це гучне звернення Олексія Каспрука досить прогнозована...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяного три роки чекати
Читати
«Цінні поради» від МВФ
Читати
Антрациту таки не вистачає
Читати
Битва на дорогах
Читати
А він і не проти покерувати
Читати
Показники впали
Читати
Безробітних поменшало. Офіційно
Читати
Відчутна економія
Читати
Прикрили митну «дірку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове