Архів
П’ятниця,
21 квітня 2017 року

№ 31 (19476)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Перезавантаження парламенту

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Палата громад проголосувала за проведення дострокових виборів.

Докладніше...
І тут «російський слід»?

ПОЛЬЩА. У прокуратурі Варшави допитують Дональда Туска щодо співпраці польської контррозвідки з ФСБ.

Докладніше...
Згодні аж ніяк не всі

ТУРЕЧЧИНА. Опозиція офіційно оскаржила результати недільного референдуму.

Докладніше...
У злагоді сила

У ЛАТВІЇ розпочались двотижневі навчання НАТО «Summer Shield XIV».

Докладніше...
Невтішний прогноз

ВЕНЕСУЕЛА загрузла в глибокій економічній кризі.

Докладніше...
Всюдисуща і нездоланна

СЛОВАЧЧИНА. У Братиславі відбулась багатотисячна демонстрація проти корупції.

Докладніше...
Свій до свого по своє

США переглядають програму видачі робочих віз іноземцям.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Державотворення

Спочатку пенсії, а потім Париж...

Іван КИРІЯК.

На фото: Олег Ляшко на турнірі із шахів для ветеранів ЗСУ.

НАРОДНИЙ депутат Олег Ляшко рішуче вимагає встановлення соціальної справедливості.

Розмірами сьогоднішніх пенсій цілком задоволеними можуть бути хіба що колишні «працелюби» у суддівських мантіях і прокурорських мундирах, усенародні депутати та... Герой України, льотчик-випробувач.

Про останнього в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна» згадав міністр соціальної політики Андрій Рева. Пенсія у льотчика-випробувача максимальна в державі — 58 тисяч гривень на місяць.

За словами міністра, до 2 тис. пенсіонерів отримують щомісяця від держави понад 20 тис. гривень, 18 тис. чоловік — від 10 до 20 тис. гривень. А що ж решта? А решті, як у відомому анекдоті, «велика подяка». І яка рація, що пан Рева вважає: оті «великі подяки» «маленьким людям» — «це неправильно»?..

Чиновник тут же сам себе поправив: мовляв, якщо скасувати високі пенсії, «вони проблему Пенсійного фонду не вирішать, хоча я за те, щоб ми привели всіх до єдиного знаменника».

А вихід? Чи, може, залишити все так, як є, а там побачимо?

— Так залишити — значить вчинити чергову «демократичну» наругу над мільйонами українців, котрі не «судили-рядили», а створювали головне благо для України — матеріальні статки, зміцнюючи її економіку і обороноздатність, — вважає лідер Радикальної партії народний депутат Олег Ляшко, коментуючи звіт Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про діяльність уряду. — Тому фракція нашої партії вимагає від уряду: підвищити з 1 червня соціальні пенсії, які становлять менше тисячі гривень, і зробити перерахунок пенсій для людей із великим трудовим стажем. Найкращий звіт уряду — це не кілограмові талмуди, а вміст кишень українців. Якщо в них порожньо, то всі показники, про які звітує Прем’єр, — до лампочки.

— Влада каже, — продовжує народний депутат Олег Ляшко, — що підніме пенсії лише з 1 жовтня. Але… Разом із тим уряд одночасно хоче «протягнути» закон про підвищення страхового стажу та цілий ряд інших «драконівських» заходів, які фактично обмежують можливості людей отримати пенсію. І це при тому, що середня тривалість життя середньостатистичного українця — всього 63 роки. Чи багато, скажіть, наших співвітчизників, передусім тих, хто землю оре і засіває, корів доїть, має справу з гербіцидами і пестицидами, доживе до пенсії? Отож-бо!

Тому Олег Ляшко відстоює єдино справедливу соціальну позицію:

— Українці мають по 30, 40, 50 років стажу, а отримують копійчану пенсію. Де ж тут, шановні, соціальна справедливість? Та нею тут і не пахне! Це ніщо інше, як типова зрівнялівка, що стосується переважної більшості українців. Незалежно від того, працювали люди чи ні, вони отримують однакову пенсію. Тому ми вимагаємо соціальної справедливості!

Фракція Радикальної партії у Верховній Раді устами свого лідера закликає народних обранців:

— Якщо ви, шановні колеги-депутати із компрадорської коаліції, хочете реально допомогти людям передпенсійного віку, підтримайте у парламенті законопроект нашої партії про те, щоб українські жінки мали право виходити на пенсію у 55 років за умови наявності 30 років трудового стажу.

Олег Ляшко запевняє, що він та його однодумці від власної позиції не відступляться, навіть якщо Міжнародний валютний фонд знову почне диктувати свої умови, виходячи з уперто нав’язуваних ним «європейських стандартів».

— Нам до тих стандартів — як до неба над Парижем чи Лондоном рачки! — зауважує співрозмовник. — Гадаю, на такий ризикований шлях ні пан Гройсман, ні його співумисники теж не відважаться! Та й то… Спочатку — підвищення пенсій, а потім Париж!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяного три роки чекати
Читати
«Цінні поради» від МВФ
Читати
Антрациту таки не вистачає
Читати
Битва на дорогах
Читати
А він і не проти покерувати
Читати
Показники впали
Читати
Безробітних поменшало. Офіційно
Читати
Відчутна економія
Читати
Прикрили митну «дірку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове