Архів
П’ятниця,
21 квітня 2017 року

№ 31 (19476)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Перезавантаження парламенту

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Палата громад проголосувала за проведення дострокових виборів.

Докладніше...
І тут «російський слід»?

ПОЛЬЩА. У прокуратурі Варшави допитують Дональда Туска щодо співпраці польської контррозвідки з ФСБ.

Докладніше...
Згодні аж ніяк не всі

ТУРЕЧЧИНА. Опозиція офіційно оскаржила результати недільного референдуму.

Докладніше...
У злагоді сила

У ЛАТВІЇ розпочались двотижневі навчання НАТО «Summer Shield XIV».

Докладніше...
Невтішний прогноз

ВЕНЕСУЕЛА загрузла в глибокій економічній кризі.

Докладніше...
Всюдисуща і нездоланна

СЛОВАЧЧИНА. У Братиславі відбулась багатотисячна демонстрація проти корупції.

Докладніше...
Свій до свого по своє

США переглядають програму видачі робочих віз іноземцям.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

«Повітряний експрес» — до суду

Марина Тішкова.

НАЦІОНАЛЬНЕ антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень. Згідно з версією слідства, колишній виконувач обов’язків директора ДП «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону», змовившись із приватною особою, використав понад 20 фіктивних підприємств для відмивання коштів, які призначалися для прокладання залізничного пасажирського сполучення Київ — Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Торік у вересні «фірмотворця» вдалося затримати та взяти під варту. Його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5-ю ст. 191-ї («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч. 2-ю ст. 205-ї («Фіктивне підприємництво») Кримінального кодексу. Горе-директор подався навтьоки — його оголошено у міжнародний розшук і в березні рішенням Солом’янського районного суду Києва засуджено заочно. Обом зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Хто гальмує процес?

ІЗ 57 СПРАВ, скерованих до судів Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, за понад рік винесено рішення лише у 17, перебувають на розгляді 22, до 18 справ у служителів Феміди руки так і не дійшли. Причини затримки різні: брак суддів, їх лікарняні та відпустки, періодичне перенесення засідань через неявку учасників процесу... У НАБУ наголошують: викорінити корупцію можливо, але для пришвидшення цього необхідна злагоджена співпраця всіх органів і систем у царині охорони права.

Смикають за корупційні нитки

ПЕЧЕРСЬКИЙ райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та наклав арешт на 92,79% акцій «Укртелекому» та «ТриМоб» (належать олігархові Р. Ахметову). Очільник ГП Ю. Луценко розповів, що сьогодні розслідується кримінальне провадження щодо незаконного надання за вказівкою екс-президента В. Януковича 220 млн грн із держбюджету на будівництво окремої лінії спецзв’язку та заниження на 1,6 млрд грн приватизаційної вартості найбільшого в країні оператора фіксованого зв’язку.

Відновили справедливість

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОМУ гарнізону Південного регіону України повернуто будівлі колишніх військових містечок, які були незаконно виведені з державної власності та передані у власність комерційної структури. Ринкова вартість майна — 8,7 млн грн.

За сина мати відповість?

НАЦІОНАЛЬНЕ антикорупційне бюро направило до Генпрокуратури документи, необхідні для початку екстрадиції з Іспанії Інеси Кадирової — матері народного депутата Олександра Онищенка, яка, за версією слідства, є співорганізатором так званої газової схеми. Після отримання оригіналів необхідних документів іспанський суд ухвалюватиме рішення про застосування так званого екстрадиційного арешту або іншого запобіжного заходу до розгляду питання про екстрадицію Кадирової в Україну.

Нагадаємо, що Олександра Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із паливом держкомпанії «Укгазвидобування». З січня 2013-го по січень 2016 року компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою вартістю. Цим завдали шкоди державі на суму 1 млрд 613 млн гривень. Серед фігурантів справи, крім Онищенка — його мати, 75-річна Інеса Кадирова, й адвокат Валерій Постний — у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського. Жінку було оголошено в міжнародний розшук за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України. 30 березня іспанська поліція затримала Кадирову за орієнтуванням Інтерполу та Європолу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяного три роки чекати
Читати
«Цінні поради» від МВФ
Читати
Антрациту таки не вистачає
Читати
Битва на дорогах
Читати
А він і не проти покерувати
Читати
Показники впали
Читати
Безробітних поменшало. Офіційно
Читати
Відчутна економія
Читати
Прикрили митну «дірку»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове