Архів
П’ятниця,
21 квітня 2017 року

№ 31 (19476)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Не можу мовчати

Де їхні скарби — там і серця

Микола МИЦЕНКО.

м. Ківерці

Волинської області.

МИНУЛИЙ рік було проголошено роком англійської мови в Україні. І що ж це нам дало? Може, за цей час поліпшилося її викладання у школах і вишах? Може, урядовці і народні депутати стали спілкуватися (замість всюдисущої російської) мовою англійських парламентарів? Чи зросла кількість наших громадян, які почали читати мовою оригіналу англійські газети або твори видатних британських класиків? На жаль, позитивних відповідей на ці питання я не чув і ніде не читав. Та це, як видно, й не цікавить ні Президента, ні його адміністрацію. Вони сповна користуються своїми «привілеями» — не читати газет і не реагувати на критику співгромадян на їхню адресу. Для них головне — створити яскраву видимість кипучої діяльності нашого гаранта, аби зайвий раз відвернути увагу зневіреного народу від болючих проблем до безглуздя «зареформованої» на догоду МВФ стражденної держави, зокрема, й від того, що, наприклад, торік інфляція «з’їла» близько 20 грн із кожної сотні й без того мізерних зарплат і пенсій українців, у півтора разу здорожчали всі житлово-комунальні послуги, на 25-30 відсотків підскочили ціни на найнеобхідніші харчі і, що найстрашніше, — на хліб. І це тоді, коли гройсманівські урядовці на цілий світ хваляться рекордним урожаєм зернових культур — 66 мільйонів тонн! Яке блюзнірство, панове керманичі!..

Тим часом мова російських шовіністів-агресорів усе більше й більше окуповує наш інформаційний простір і, на превеликий смуток, не тільки на Донбасі чи в анексованому сусідом-хижаком Криму. Увімкніть будь-який з українських (неукраїнських!) телеканалів, і ви самі зможете пересвідчитися у цьому.

Проте Петро Олексійович, на жаль, не вбачає у цьому жодної загрози для держави і її мови. І він знову анонсує: нинішній рік у нас тепер уже... японської мови. Мене це наштовхнуло на думку, що й 2018-й буде афішований як не роком італійської, то, найвірогідніше, турецької або арабської мови. Мотивація цих ініціатив Президента і, безумовно, його бізнесового оточення стане всім зрозумілішою, коли ми пригадаємо закордонні офшорні зони, де зберігаються (неоподаткованими!) накрадені в злиденного народу і приховані від нього мільйонно-мільярдні статки наших нуворишів-бізнесменів-олігархів, багатьох урядовців і депутатів-кнопкодавів (що показало торішнє е-декларування), у тому числі й пана Порошенка...

А чи ж буде коли-небудь оголошено рік конституційної державної мови? Переконаний, що ні! Бо вона не потрібна ні «нашим воріженькам»-українофобам, ні можновладцям-лжепатріотам, які всупереч усім українським законам і здоровому глузду, немов злочинці, приховують свої золотовалютні скарби по чужинських банках і офшорах. А сказано ж у Святому писанні: «Де твій скарб — там твоє серце»...

Панове нешановні урядовці, ненародні депутати і олігархи, частіше заглядайте у Книгу Книг — Біблію: може, хоч у когось із вас прокинеться дрімуча совість і ви припините дерибанити нашу стражденну нібито незалежну Україну.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове