Архів
П’ятниця,
14 квітня 2017 року

№ 29 (19474)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Усупереч усьому світу

ООН. Росія і Болівія заветували резолюцію Ради Безпеки ООН щодо хіматаки у Сирії.

Докладніше...
Нові атаки

СИРІЯ. Російська авіація завдала ударів по провінції Ідліб.

Докладніше...
Побільшало робочих місць

У ПОЛЬЩІ зафіксована максимальна від початку 1990-х зайнятість населення.

Докладніше...
Було б із кого вибирати

В ІРАНІ стартувала офіційна реєстрація кандидатів для участі у президентських виборах.

Докладніше...
Лідер потребує «підсилення»

РОСІЯ. Держдума перенесла день виборів президента в 2018 році з 11-го на 18 березня — день окупації Криму.

Докладніше...
Протести не вщухають

ВЕНЕСУЕЛА. Від початку квітня у ряді міст відбуваються масові демонстрації проти влади.

Докладніше...
Середземне море тривоги

ЛІВІЯ. ЄС надасть країні кораблі й радари для перекриття потоку мігрантів.

Докладніше...
Декомунізація мови

КАЗАХСТАН перейде з кирилиці на латиницю.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

Боротьба з корупцією — наче бій із вітряками

Михайло ГУБАШ.

ПРО ЦЕ свідчать результати нерівної «битви» — згідно зі звітом Держказначейства за січень-лютий, до бюджету України від початку року повернули тільки 5,1 тис. гривень, конфіскованих рішенням суду за корупційні правопорушення. І це в той час, коли на функціонування спеціалізованих антикорупційних органів, зокрема НАБУ та НАЗК, держава торік витратила близько мільярда (!) гривень. Отака-от віддача... Про що далі говорити? Добрячий шмат держ­бюджету відкушує і «стара» Генпрокуратура, на фінансування діяльності якої (разом із «новою» її складовою — спеціалізованою антикорупційною — САП) — на поточний рік виділено кілька мільярдів гривень.

До речі, до кінця року уряд сподівається повернути в держбюджет 11,5 млрд гривень, конфіскованих у корупціонерів. У це хотілося б вірити, якби не результати попередньої «боротьби»: торік планували повернути 7,7 млрд грн вкрадених активів, а вдалося лише 165 тис. грн; позаторік відповідно півмільярда і 100 тис. грн. Складається враження, що чим більше в країні створюється антикорупційних відомств, тим менше борються з корупцією. Принаймні плани складаються гуліверські, а реальні результати досягаються ліліпутські. Між іншим, наприкінці 2016 року Державний фінансовий моніторинг відзвітував, що сума фінансових операцій, імовірно пов’язаних із легалізацією одержаних злочинним шляхом доходів і здійснених з участю колишніх високопосадовців протягом останніх трьох років, становить понад 200 мільярдів гривень, передає «Радіо Свобода».

За підрив обороноздатності країни... оштрафували

ГОСПОДАРСЬКИЙ суд міста Києва задовольнив дві позовні заяви Головної військової прокуратури і стягнув із ТОВ «Вог Аеро Джет» на користь Міністерства оборони України 18 млн гривень штрафних санкцій за невиконання умов договорів про постачання 8 тис. тонн дизельного пального для потреб Збройних сил. У Генпрокуратурі, яка повідомила про таке рішення Феміди, зазначили, що в процесі підготовки матеріалів для судового розгляду військова прокуратура врахувала, що дії недобросовісних постачальників призводять до підриву обороноздатності Збройних сил України в умовах проведення Антитерористичної операції. Можна сказати, винуватцям пощастило, що офіційно в країні оголошено АТО, а не воєнний стан, при якому за такі дії карають не штрафом, а набагато суворіше. Вочевидь, на те й розраховували?

Суддя-махінатор

НА ЛЬВІВЩИНІ працівника суду підозрюють у фальшуванні ухвал. Як встановило слідство, начальник відділу одного із судів області склав і видав завідомо неправдиві ухвали суду в неіснуючій справі, що мали імітувати судовий розгляд. Більше того, підозрюваний видав рішення суду про визнання за підприємством права власності на комплекс будівель загальною вартістю понад 200 млн грн, а також вніс тексти цих підроблених судових рішень до автоматизованої системи документообігу. «Спритному» служителеві Феміди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Вимагали хабара від учасника АТО...

У СУМАХ правоохоронці викрили на хабарництві юрисконсульта однієї з міських клінічних лікарень, який вимагав гроші від учасника Антитерористичної операції за оформлення інвалідності. Чоловік був поранений внаслідок бойових дій поблизу Волновахи. За вісім тисяч гривень «юрист» обіцяв йому не перешкоджати (!) в оформленні документів. Оперативники Служби безпеки затримали здирника неподалік медустанови під час отримання половини хабара. За інформацією спецслужби, частина суми призначалася кільком членам міської медико-соціальної експертної комісії. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх службовців, причетних до вимагання грошей.

...та рецидивіста

ЗАСТУПНИКА начальника відділу карного розшуку та начальника сектору цього ж відділу затримали на хабарі. Підполковник і капітан поліції вимагали через посередника — раніше засудженого киянина — п’ять тисяч доларів за непритягнення злодія-рецидивіста, який скоїв крадіжку, до кримінальної відповідальності. Правоохоронці затримали «перевертнів» біля місця роботи в Оболонському районі столиці після одержання від посередника частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч гривень. Начебто, і називають охоронців правопорядку по-іншому, і форма не така, та й зарплата зросла, а от схильність до протиправної наживи, принаймні у частини «реформованих» слуг закону, залишилася.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Глибока криза пенсійної системи
Читати
Компетентні й чесні юристи, агов!
Читати
А шпарину таки залишили
Читати
Викрито «чорних трансплантологів»
Читати
Нема вже з чого відкладати
Читати
Надзвичайний стан подовжено
Читати
Скільки нас?
Читати
Гинуть сини України
Читати
«Феєрверк» на мільярд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове