![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Оцтова витяжка з часнику Федір ЛАПІЙ, імунолог. ЦЕЙ засіб сприяє нормалізації показників артеріального тиску, поліпшенню стану судин, підвищенню імунітету, виведенню токсинів і шлаків, поліпшенню показників крові, загальному омолодженню організму. Готують оцтову витяжку з часнику так. До 0,5 літра свіжовичавленого яблучного соку додати 50 г меду, розмішати. Вилити суміш у банку з вузьким горлом. Накрити марлею й поставити в темне місце. За два місяці бродіння оцет готовий. Поява осаду на дні — нормальне явище. Оцет треба відцідити, а осад вилити. Якщо немає можливості приготувати домашній яблучний оцет, можна купити промисловий, але обов’язково натуральний (без додавання оцтової есенції — це має бути вказано на етикетці пляшки). Далі взяти 1 головку середніх розмірів часнику, подрібнити та залити 200 мл яблучного оцту. На тиждень поставити настоюватися у прохолодне темне місце. Процідити. Додати та розмішати мед у пропорції 1:2 (тобто на дві частини часниково-оцтової витяжки — одну частину меду) — оздоровчий засіб готовий. Оцтову витяжку приймають за такою схемою: чайну ложку засобу додати в склянку теплої води, розмішати, пити натще приблизно за пів години до їди тричі на день протягом місяця. Зберігати в холодильнику. Курс оздоровлення можна повторити після місячної перерви. Протипоказання: загострення виразки шлунка, серйозні проблеми з нирками, жовчнокам’яна хвороба, діабет, панкреатит, низьке згортання крові (цей засіб розріджує кров). А якщо при вживанні оцтово-часникової витяжки натщесерце з’являються неприємні відчуття, можна спробувати її пити не до, а після їди. Або до їди, але запиваючи невеликою кількістю якогось обволікально-нейтралізуючого напою, на зразок ряжанки, вівсяного киселю, відвару насіння льону тощо. Перед застосуванням рекомендацій обов’язково порадьтеся з вашим лікарем. Версія для друку До списку статтей |