Архів
Вівторок,
30 квітня 2024 року

№ 18 (20062)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • З усіх усюд

Азіатські шершні у Європі

ЄВРОПЕЙСЬКІ пасічники б’ють на сполох. Вони занепокоєні розповсюдженням на континенті азіатських жовтоногих шершнів, які нищать популяцію бджіл. «Азіатські шершні атакують кілька вуликів одночасно. Вони вбивають бджіл із неймовірною швидкістю, приносять їх рештки у власні гнізда, щоб годувати дитинчат», — розповів президент Асоціації бджолярів італійського регіону Венето Мікеле Мерідіо. Депутати Європарламенту, що представляють Італію, закликали Єврокомісію вжити заходів для протидії цій загрозі.

Жовтоногі шершні, поширені в Південно-Східній Азії, були вперше виявлені в Європі два десятиліття тому. Спочатку вони з’явилися у Франції, потім поширилися на Іспанію, Бельгію, Нідерланди, Португалію та Італію. Востаннє вони найбільше розплодилися у 2012 році у північних районах Італії. Тоді в цьому регіоні довгий час утримувалась тепла погода із дуже частими короткочасними дощами. Через винищення шершнями бджіл, збитки тамтешніх пасічників сягнули кількох мільйонів євро.

Оце пожив чоловік

У ВЕНЕСУЕЛІ помер найстаріший чоловік у світі, народжений іще 1909 року. Хуан Вісенте Перес Мора, мешканець міста Ель-Кобре, що у штаті Тачіра, лише два місяці не дожив до свого 115-річчя. Він пережив дві світові війни та виснажливу пандемію COVID-19. Колишній фермер залишив по собі величезну родину з 11 люблячих дітей, 41 онука, 18 правнуків і 12 праправнуків.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Тарифи поки що без змін
Читати
Щуку кинули у річку
Читати
I цього року без вихідних
Читати
З буряками впоралися
Читати
Бракує працівників
Читати
Можливо, термін подовжать
Читати
Порти розбиті
Читати
Очищаючи землю
Читати
Проблеми з документами
Читати
Допомога хліборобам
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове