Архів
Вівторок,
16 квітня 2024 року

№ 16 (20060)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували
Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Стануть як нові

БІЛІ шкарпетки, після того як їх поносили на ногах, стають сірими, чорними, але точно не білосніжними, наче з магазину.

Вирішити проблему допоможуть прості й доступні інгредієнти: по столовій ложці звичайної кухонної солі та нашатирного спирту та три столові ложки перекису водню. У глибоку миску налийте 2 літри гарячої води. Додайте трохи прального порошку для ручного прання та вищеперелічені складники. Шкарпетки замочіть на одну годину, бажано за цей час кілька разів побовтати ними у воді.

Відтак добре виперіть шкарпетки руками і прополощіть у чистій воді.

Версія для друку          До списку статтей

ХТО топить дровами, за зиму назбирав чимало попелу. Споконвіку це цінне добриво використовували на городі. Дехто, правда, надміру захоплюється мінеральними добривами, ігноруючи попіл, а дарма. Втім, існують чіткі правила внесення цієї корисної речовини, про які й розповімо.

Також поговоримо про трохи, сказати б, упосліджене дерево — шовковицю. Ах, цей смак дитинства! Проте чимало господарів називають шовковицю смітною, не хочуть її садити, мовляв, тільки мух розводити. Звичайно, дерево можна помістити десь на краю садка або біля компостної купи. Та якби ж усі знали, який лікувальний ефект від плодів цієї рослини, то більше її цінували б, ще й намагалися мати і чорну, і білу, й рожеву.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове