Архів
Вівторок,
17 жовтня 2023 року

№ 42 (20034)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Солідарні з Україною

Микола МОТОРНИЙ.

НОК України. Під час участі у 52-й Генеральній асамблеї Європейського олімпійського комітету президент НОК України Вадим Гутцайт провів зустрічі з міністрами спорту, керівниками міжнародних спортивних організацій, президентами НОК європейських країн. Обговорювались питання надання міжнародною спортивною спільнотою підтримки українським спортсменам, зокрема, можливості їхніх тренувань у європейських країнах. Під час спілкування із президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом Вадим Гутцайт розповів про втрати, яких зазнає український спорт через російську агресію, та наголосив на незмінній позиції України щодо неприпустимості участі громадян рф і білорусі у міжнародних спортивних змаганнях у будь-якому статусі.

Європейські партнери вкотре наголосили, що залишаються солідарними з Україною та продовжать підтримку наших спортсменів.

Футбол. Виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) скасував своє рішення від 26 вересня 2023-го про допуск до міжнародних турнірів юнацьких збірних росії (гравці до 17 років). В УЄФА заявили, що «не вдалося знайти технічного рішення, яке дозволило б російським командам грати». Насправді ж після інформації, що російські юнацькі збірні будуть допущені до міжнародних турнірів, понад десяток футбольних федерацій (зокрема, України, Англії, Польщі, Латвії, Литви, Румунії, Норвегії, Ірландії) заявили, що бойкотуватимуть змагання з їхньою участю. Тож виконком УЄФА скасував пролобійоване його проросійськими членами рішення.

Нагадаємо, що УЄФА та ФІФА відсторонили всі російські клуби та збірні від міжнародних турнірів після початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну 2022 року.

Фехтування. В італійському місті Кальярі відбувся розіграш Кубка Європи серед клубних команд. В активі українських фехтувальників дві нагороди: «срібло»: Влада Харькова, Олена Кривицька та Дар’я Варфоломеєва (шпага, жінки, командні змагання); «бронза»: Андрій Погребняк, Максим Коржовий, Богдан Пнівчук та Євген Лазаренко (рапіра, чоловіки, командні змагання).

Кульова стрільба. Чемпіонат Європейської юнацької ліги (фінал) завершився у Таллінні (Естонія). Третє місце посіли Юлія Ісаченко, Ольга Лепська, Максим Гімон, Іван Мартинов (пістолет, командні змагання).

Бокс. На міжнародному турнірі з боксу серед жінок та чоловіків (Албена, Болгарія) українські спортсмени вибороли 11 медалей різного гатунку. Золотими призерами стали Ярослав Михалушко (67 кг), Юрій Захареєв (71 кг), Богдан Толмачов (86 кг).

Сумо. Чемпіонат світу серед дорослих та юніорів до 18 років відбувся в столиці Японії Токіо. Збірна України серед дорослих посіла перше загальнокомандне місце, завоювавши 10 нагород (8-1-1). Юніорська команда сумоїстів завершила змагання із третім результатом.

Рукопашний бій. На чемпіонаті Європи (Оснабрюк, Німеччина) національна збірна України здобула 25 нагород (11-9-5) і стала першою у загальнокомандному заліку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Газу, кажуть, із запасом
Читати
Вбито цілі роди
Читати
Експорт значно поступається
Читати
Гарні в нас рятувальники
Читати
Пора застуд
Читати
Не забудьте про годинники
Читати
Підприємництво активізувалося
Читати
Взаємодопомога
Читати
Стали поліцаями
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове