Архів
Вівторок,
17 жовтня 2023 року

№ 42 (20034)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • АНТИдержава

Фірман проти Смілянського — 1:0

Керівна команда Укрпошти програє колабораціоністам

Гервасій ЛЮШНЯ.

ЩЕ ОДНІЄЮ жертвою сміливих експериментів гендиректора Укрпошти І. Ю. Смілянського от-от може стати багатолюдне село Музиківка, що всього за півтора десятка кілометрів од окупованого лівого берега Дніпра.

У визволеній від зовнішнього ворога Музиківці проживає майже 2700 осіб. Немало! Плюс кількасот чоловік у територіально приналежних до Музиківки селах Висунці, Мірошниківка, Східне і Загорянівка.

Навіть не в цю, «братерську», а у минулу війну солдатські трикутники і похоронки приходили в кожне село без затримки. А нині, запитаєте ви?

Та хто ж його відповість, якщо у майже рік тому визволеному Херсоні так і не відновила своєї діяльності дирекція Укрпошти. Люди, обізнані із ситуацією, подейкують, що як такої дирекції взагалі не буде. А що ж із величезним приміщенням у центрі міста, спорудженим державним коштом? Його, кажуть, відомство, очолюване паном Смілянським, збирається продати. Така ж доля, ходять чутки, чекає на головпоштамти у сусідньому Миколаєві й несусідньому Хмельницькому…

А хто ж доставлятиме українцям українські газети?

На це запитання головний редактор незалежного видання «Новий день» у м. Херсоні заслужений журналіст України Анатолій Жупина відповів: «Ті умови, на які нас підбиває Укрпошта, влаштовують хіба що її саму. Передплати газет взагалі досі не відкрито. У поштовиків стосовно газетярів своя логіка: приперти редакції до стіни і вичавити з них якомога більше коштів за доставку преси. Та куди вже більше! Пропонують віддавати газету під реалізацію на таких умовах: 42 відсотки од виручених коштів собі, решту нам. Уявляєте?!»

…А в Музиківці не листи і посилки шукають, а хоч якого вже листоношу. Та хто ж підрядиться працювати на наймитських умовах? Хто зголоситься обходити з важкою поштарською сумкою п’ять сіл за крихти з панського столу топменеджера І. Ю. Смілянського?

Може б, ви, Ігоре Юхимовичу, хоч би на тиждень прибули в Музиківку, наділи поштарські обладунки і походили по селах, понівечених війною, га?

Що ж до експериментів Смілянського, то вони, вочевидь, на всі сто відсотків влаштовують його покровителів у владі — президентську адміністрацію, Кабмін, Міністерство інфраструктури. Влаштовують усіх, тільки не народ, приречений на бездіяльну владу.

«Не зайняті нами ніші негайно займуть вороги…» Цей перефразований рядок із популярної пісні стовідсотково справджується на окупованому зайдами і колабораціоністами лівобережжі Дніпра.

На Всесвітній день пошти (відзначається щороку 9 жовтня) до Скадовська навідався перший заступник керівника путінської адміністрації сергій кирієнко. Цей наглядач за окупованою територією Херсонщини прибув із почесною кремлівською місією — вручив почесну грамоту президента російської федерації керівнику ГУП «пошта Херсон» віктору фірману, подяки президента — заступникам начальника риммі петровій і дмитру шкляру. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі рекрутований кремлем губернатор Херсонської області володимир сальдо. Високопоставлений запроданець також сповістив, що найкращі співробітники підприємства були нагороджені почесними грамотами міністерства цифрового розвитку і масових комунікацій Херсонської області.

Він же, сальдо, як і він же, кирієнко, високо оцінили діяльність колабораціоністів — до речі, талановитих вихідців із колишньої Херсонської дирекції Укрпошти. За словами чолового окупаційної влади, за трохи більше року роботи «пошта Херсон» відкрила близько пів тисячі відділень у Херсонській області, які надають населенню весь спектр поштових послуг: доставка кореспонденції, прийом посилок, бандеролей, листів, прийом і відправка грошових переказів по територіях рф і близького зарубіжжя. Однак на поточний момент найважливіше завдання «пошти Херсона» — доставка пенсій і соціальної допомоги по всій тимчасово окупованій Херсонщині, включаючи 15-кілометрову прифронтову зону. Незважаючи на труднощі та небезпеку, всі виплати здійснюються вчасно.

Вам не заздрісно, пане І. Ю. Смілянський? Чи вам і вашим високопоставленим патронам і патроншам все, як той казав, по барабану — і нині, і прісно?..

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Газу, кажуть, із запасом
Читати
Вбито цілі роди
Читати
Експорт значно поступається
Читати
Гарні в нас рятувальники
Читати
Пора застуд
Читати
Не забудьте про годинники
Читати
Підприємництво активізувалося
Читати
Взаємодопомога
Читати
Стали поліцаями
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове