Архів
Вівторок,
16 травня 2023 року

№ 20 (20012)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Медальні старти

Микола МОТОРНИЙ.

Панкратіон. Збірна України потужно виступила на чемпіонаті світу з панкратіону, який відбувся в Ташкенті. Наші спортсмени привезли додому 36 медалей. Так, чемпіонами стали Анна Беженар (вагова категорія 53 кг), Аміна Накопюк (71 кг), Катерина Степанова (75 кг), Олена Сушко (80 кг), Кирило Горобець (84 кг), Олександр Писанко (+100 кг).

Довідково: панкратіон — давньогрецьке бойове мистецтво та вид спорту. Вперше внесений до програми Олімпійських ігор Стародавньої Греції 648 року до н. е. Поєднує в собі елементи боротьби та кулачного бою.

Сумо. Українські борці сумо на чемпіонаті Європи серед молоді до 21-го та 23-х років, що завершився у польському місті Кельце, виграли командні заліки в обох вікових категоріях.

Збірна України до 21-го року виборола 22 медалі — 9 золотих, 7 срібних та 6 бронзових. Команда 23-річних здобула 20 нагород (11, 5, 4). Представниці української жіночої команди U-23 мають 8 золотих медалей у дев’яти вагових категоріях.

Мультимедалістами змагань у Кельце, завоювавши по три медалі, стали наші Анна Поштар, Єлизавета Моренко, Маргарита Белкова та Кирил Крупський.

Бокс. Гран-прі у чеському місті Усті-над-Лабою став останнім турніром перед початком Європейських ігор у Польщі. У складі збірної України виступили 13 боксерів: сім у чоловічих категоріях та шість — у жіночих.

Загалом наша команда завоювала дев’ять нагород. «Золото» виграли Тетяна Коб (вагова категорія до 50 кг), Дмитро Замотаєв (до 51 кг) та Олександр Хижняк (до 80 кг).

Україна посіла друге місце у загальному медальному заліку турніру. Перемогла Ірландія, боксери якої стали чемпіонами у шести категоріях.

Стрільба з лука. Бронзовим дублем відзначились українці у перший день змагань першого етапу молодіжного Кубка Європи. Після третього місця наших кадетів Дар’ї Коваль та Богдана Ільїна у змаганнях змішаних пар медаль такого ж гатунку у цій же дисципліні здобули юніори Стефан Костик та Ольга Шубкіна.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Першочергово — аграріям
Читати
Оплата праці має бути гідною
Читати
Нові санкції
Читати
Притягнути до відповідальності
Читати
Українські наслідки пандемії
Читати
Відбудувати зруйноване
Читати
Прибутки відчутні
Читати
«Небагато, але вже старт»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове