Архів
Вівторок,
16 травня 2023 року

№ 20 (20012)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували

Тетяна Роздобудько
і Лариса Лаврененко.

Версія для друку          До списку статтей

Не забудьте посіяти

У ТРАВНІ сіють пряноароматичні культури — материнку, багаторічний майоран, лаванду, м’яту, крес-салат, базилік, кмин тощо. Але, на жаль, ці культури дуже часто погано проростають. Одна з причин невдачі полягає в тому, що схожість насіння цих культур має вельми обмежений термін. Найкраще використовувати насіння, зібране у попередньому сезоні.

Пам’ятайте також, що глибина загортання в ґрунт посівного матеріалу не повинна перевищувати трьох розмірів насінини. Дрібне насіння присипають зверху із сита піском або сухою землею. Перед сівбою ґрунт поливають, злегка ущільнюють і неодмінно закривають плівкою від птахів, які тільки й чекають, коли ви «посієте» їм їжу.

Версія для друку          До списку статтей

НИНІШНЯ весна так не схожа на теплу пору року, що чимало господарів усерйоз замислилися про побудову теплиці. Серед людей на базарі можна часто почути: «Розсада ж яка дорогуща! А огірки, а капуста — просто золоті! Е-е, ні, треба ставити теплицю, лише підрахую, з яких матеріалів дешевше». Справді, й розсаду в захищеному середовищі легше виростити, і кінцевий продукт — ті ж огірки, помідорки, зелень, та стільки всього. Але! У наступному випуску «ДГ» ми порозмірковуємо на тему, що теплиця — це лише можливість, а не гарантія. Тобто облаштувавши захищене середовище за досить-таки чималі кошти, ви маєте бути готовими щороку докладати відповідних зусиль для досягнення бажаного результату.

У ще одному матеріалі розповімо про догляд і годівлю качок, які замикають трійку лідерів нашого рейтингу вигідності домашньої птиці.

Також порекомендуємо, як із швидкодіючого органічного добрива одержати повноцінне, аби була користь землі й культурним рослинам.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове