Архів
Вівторок,
25 квітня 2023 року

№ 17 (20009)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

А крутії не перевелися

Микола ЮРЧИШИН.

ОСТАННІМ часом поменшало скарг від наших передплатників на халатне ставлення до своєї роботи деяких місцевих поштовиків, але вони, на жаль, ще є. Ось про що повідомила редакцію давня шанувальниця «Сільських вістей» із Боровківки Верхньодніпровської міської громади Кам’янського району Дніпропетровщини Єлизавета Григорівна Таранущенко: «Я щороку передплачую мою улюблену «Селяночку» поквартально. На 2023-й також оформила передплату на січень, лютий та березень. Хотіла передплатити і на другий квартал, але не зробила цього, хоча мені без неї ніяк. Розповім, чому так сталося. З початку року я одержала всього сім номерів «СВ». А восьмого, дев’ятого, десятого, одинадцятого, дванадцятого і досі нема. Принесли лише тринадцятий за 28 березня, останній номер у першому кварталі. Запитала в листоноші, де решта моїх номерів, і у відповідь почула: «Не знаю, телефонуйте на гарячу лінію». А тим часом приятелька розповіла мені, що сама бачила, як якісь незнайомі люди продавали біля пошти «Сільські вісті». Як це могло статися? Допоки триватиме таке крутійство»?

Про все це я повідав працівниці передплатного відділу Дніпропетровської обласної філії Укрпошти пані Світлані. Вона пообіцяла розібратись у ситуації і про вжиті заходи сповістити редакцію.

Ще торік у листопаді за індексом 61019 передплатила на пів року «Сільські вісті» своїй матері Ользі Миколаївні Легкій її дочка Наталя. Як і належить, одержала квитанцію. Проте досі жодного номера «СВ» ненька так і не отримала. Здивувалася такому повідомленню відповідальна працівниця обласної філії Укрпошти Світлана Олексіївна, якій я негайно ж зателефонував. «Номери газет будуть знайдені та доставлені», — запевнила вона.

Прочитала у «Сільських вістях» за 11 квітня кореспонденцію «Робимо одне діло» за її земляка Михайла Васічкіна з Корсунь-Шевченківської територіальної громади, з якого при оформленні передплати додатково стягнули 14 гривень «копитних», Катерина Панасівна Левчик із Шабельників Піщанської сільської громади Золотоніського району і розповіла кореспондентові «СВ», що таке здирництво процвітає і в них. Із неї, а також з її односельців при оформленні передплати на І півріччя також незаконно замість 196 грн 50 коп., де враховані й відповідні поштові послуги, також стягнули 14 гривень. Хоча дві листоноші працюють, наче годинник. Одна вчасно розносить пенсію та газети, інша приймає платежі від населення. «Ми не вимагаємо, щоб нам повернули ті «копитні», але заради справедливості нехай більше цього не роблять при оформленні передплати на ІІ півріччя», — завершила розмову Катерина Панасівна.

«Всі зайві кошти передплатникам будуть повернуті, це неприпустимо, — авторитетно сказали редакції в обласній філії Укрпошти. — Буде проведено відповідну нараду, аби подібні випадки більше не повторювалися».

Від імені односельців села Рогізна Сквирської територіальної громади Білоцерківського району Київщини до нас звернувся Іван Васильович Бойко. У їхній населений пункт періодику доставляють двічі на тиждень — у четвер та в суботу. «Сільські вісті» прибувають на пошту, звичайно, у четвер, а розносять їх передплатникам чомусь аж у суботу. «Це просто неподобство, — резонно обурюється передплатник. — Чому ми маємо читати газету із запізненням майже в тиждень?»

Цю скаргу адресуємо Київській міській (обласній) дирекції Укрпошти і просимо припинити таке незрозуміле крутійство.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Наразі не платитимуть
Читати
Переживаємо демографічну кризу
Читати
Вибори — після війни
Читати
Самим потрібніші
Читати
Втрати колосальні
Читати
Підприємцям довіряють
Читати
Слід повернути кожного
Читати
Що то було? Мабуть... метеор
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове