Архів
Вівторок,
11 квітня 2023 року

№ 15 (20007)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Робимо одне діло

Микола ЮРЧИШИН.

ЗАТЕЛЕФОНУВАЛА до редакції давня передплатниця «Сільських вістей» із села Довга Пристань Первомайського району Миколаївщини Людмила Антонівна Дородна. З гіркотою в голосі скаржилася, що у грудні минулого року одержала тільки один номер «СВ» за 13-те число. Решта невідомо куди ділася. Почула, що начебто газета не виходить, тому й не передплатила улюблене видання на перший квартал 2023-го. Однак від знайомих згодом дізналася, що це неправда. І передплатила «Сільські вісті» з лютого на п’ять місяців. «У 2023 році «Селяночку» почали доставляти регулярно. Мене цікавить, куди ж запроторили недоодержані номери за грудень?»

Про все це я розповів по телефону працівниці передплатного відділу Миколаївської обласної філії Укрпошти. А за кілька днів Л. Дородна з радістю повідомила: «Всі номери за грудень мені доставили, ще й вибачилися. Цікаво лише, де вони стільки часу скиртувалися?»

«Понад тридцять років я передплачую «Сільські вісті» і жодного разу не мала проблем із доставкою, — написала до редакції Лариса Петрівна Гриб із Красносілки Олександрівської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградщини. — А ось нинішнього року виникли негаразди. Останній номер «СВ» я отримала за 21 лютого. Де решта?»

Довелося турбувати обласну філію Укрпошти. Доброзичлива працівниця передплатного відділу подякувала за дзвінок і відповіла: «Ми разом робимо спільну справу. Всі газети віднайдемо і вручимо передплатниці».

Так і сталося. Буквально через три дні Л. Гриб принесли всі недоотримані номери. І зараз вона одержує «Сільські вісті» регулярно. А місцевих поштовиків попереджено про неприпустимість подібних випадків у майбутньому.

Прикрий випадок стався з передплатниками нашої газети у Крутій Балці Божедарівської селищної громади Кам’янського району Дніпропетровщини. Тут деякий час не працювало поштове відділення. Тепер його відновили й чимало селян захотіли передплатити «Сільські вісті» на два місяці з травня. А їм відмовили, бо, мовляв, газети нема в Каталозі. Щодо цього до редакції зателефонувала сама завідувачка Кам’янського відділення поштового зв’язку. Добре, що перейнялася проблемами селян і не відфутболила їх, як інколи роблять це її колеги з інших поштових відділень. Довелося пояснити, що був інформаційний лист №1 і «Сільські вісті» додатково внесли до Каталогу на перше півріччя 2023 року. Завідувачка відділення того ж дня сповістила, що всім охочим було передплачено «СВ» із травня.

Цікаво, що й досі деякі місцеві поштовики намагаються заробити «копитні» на передплатниках. Так, скажімо, торік у грудні житель села Виграїв Корсунь-Шевченківської територіальної громади Черкаського району Черкащини Михайло Іванович Васічкін попросив листоношу передплатити йому «Сільські вісті» за пільговим індексом 91213. Передплатна ціна із поштовими послугами становила 196 грн 50 коп. Однак листоноша зажадала ще 14 гривень, бо така, мовляв, вказівка згори. Після цього дружина М. Васічкіна Олена Володимирівна кілька разів зверталася щодо здирництва до завідувачки Корсунь-Шевченківського відділення поштового зв’язку. Та пообіцяла розібратись і досі розбирається. Сподіваємося, що їй допоможуть це зробити у Черкаській філії Укрпошти.

Не може ніяк второпати, що це раптом сталося з доставкою «Сільських вістей», Ніна Іванівна Жванко із села Довге Козельщинської територіальної громади Кременчуцького району Полтавщини. Ще донедавна так звана пересувна пошта доставляла у їхнє село періодичні видання в середу, а заразом і вівторкові «Сільські вісті». Нині графік поміняли. Пересувне відділення зв’язку приїздить по вівторках, і «СВ» доставляють із запізненням аж на тиждень. Коли жінка поскаржилася на це працівникам ПВЗ, то у відповідь почула: «Передплачуйте іншу газету, яку будемо доставляти вчасно». Ось такі, як кажуть, пироги. Сподіваємося, що в обласній філії Укр-пошти звернуть увагу на скаргу передплатниці і повернуть попередній графік доставки періодики у село Довге. Давайте робити спільну справу відповідально.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боремося за кожного
Читати
Зерновий рекорд
Читати
Гроші та час
Читати
Річниця трагедії
Читати
Товстосуми на плаву
Читати
Постраждали, але працюють
Читати
Мода на цигарку зникає
Читати
Доступна допомога
Читати
Світове надбання
Читати
Підсоблять зі зброєю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове