Архів
Вівторок,
11 квітня 2023 року

№ 15 (20007)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Кросворд

Великодній

Склав Ігор КУТНИЙ.

Івано-Франківська область.

По горизонталі. 5. Імператор, під час правління якого було розіп’ято Ісуса Христа. 6. Іуда Іскаріот стосовно Ісуса Христа. 9. Щотижневе християнське свято, встановлене на честь воскресіння Ісуса Христа. 10. Ісус Христос як Провісник майбутнього. 14. Єфрем ..., молитву якого промовляємо у Великий піст. 15. Сильне коливання земної кори, яке сталося під час воскресіння Ісуса Христа. 16. ... Ариматейський — один із 70 членів синедріону, який не брав участі в засудженні Ісуса Христа до смерті і якому Пилат дозволив зняти тіло Ісуса. 19. Імператриця, мати імператора Констянтина Великого, яка віднайшла хрест, на якому було розіп’ято Ісуса Христа. 22. Частина доби, коли жінки прийшли до гробу і виявили, що Ісуса там немає. 23. Мати улюбленого учня Ісуса Христа — Івана і брата його Якова. 24. Архидиякон, що перший постраждав за Христа. 25. Тайна ... . 29. Країна, жителі якої подали кесареві скаргу на Пилата за його злочини, за що його засудили на заслання до В’єна у Франції, де він покінчив життя самогубством. 30. Країна, в якій проповідував апостол Хома, який не повірив одразу у воскресіння Ісуса Христа. 31. Верхня частина церкви, яка символізує небо. 36. Перше ім’я, яке вимовив Ісус Христос після воскресіння. 37. Виконання церковних пісень двома хорами. 38. Перша книга п’ятикнижжя Мойсеєвого. 41. В церковному богослужінні вигук, який виражає похвалу. 42. Пахощі, приємний запах, яким наповнився дім від мира, яке сестра Лазаря Марія вилила на голову Ісуса Христа, намастила його ноги і витерла своїм волоссям. 43. Відсутність світла під час розп’яття Ісуса Христа. 44. «Буває увечері плач, а ... вранці» (Пс. 29:6).

По вертикалі. 1. Таємний учень Ісуса Христа, який не поділяв думок тих, хто засудив Ісуса на смерть. 2. Місто, де на першому Вселенському соборі з 325 р. було встановлено святкувати Пасху в перший день після першого весняного повного місяця. 3. Освячений на Великдень хліб. 4. Вірянин, член релігійної громади, який не має духовного сану. 7. Богослужбова книга. 8. Єдиний птах, якого можна було приносити в жертву у храмі. 11. Тварина, на якій в’їжджав Ісус Христос в Єрусалим. 12. Долина, через яку багато разів проходив Ісус з Вифанії до Єрусалима і назад. 13. Хресна ... . 17. Християнське жіноче ім’я, в перекладі означає воскресіння. 18. Місто, головне й улюблене місце перебування Ісуса Христа під час Його земного життя. 20. Начальник левітів, який подарував їм п’ять тисяч овець і п’ятсот волів для пасхальної жертви. 21. Відоме біблійне місто. 26. Римський воїн, який пробив бік розіп’ятому Ісусові. 27. Велике неорганізоване скупчення людей, що кричали: «Розіпни! Розіпни Його!». 28. Чернечий високий головний убір із покривалом. 32. Місто, де минули дитячі та юнацькі роки Ісуса. 33. Апостол, найвизначніший і найвідоміший муж Нового Завіту після Ісуса Христа, який писав: «Якщо Христос не воскрес, то проповідь наша марна, марна і віра ваша» (1 Кор. 15:14). 34. Одяг Ісуса, який воїни поділили між собою. 35. ... Христові. 39. ... Боже — книги Нового і Старого Завітів. 40. Житель Вифанії, якого Ісус Христос воскресив із мертвих на четвертий день після поховання.

Відповіді на кросворд, надрукований 4 квітня

По горизонталі. 6. Абревіатура. 9. Франко. 10. Вислів. 11. Особа. 12. Тире. 15. Арго. 16. Буколіка. 17. Інверсія. 19. Уява. 20. Метр. 22. Рядок. 24. Діалог. 25. Писака. 28. Фразеологія.

По вертикалі. 1. Абетка. 2. Тема. 3. Дієслово. 4. Стан. 5. Пропис. 7. Артикуляція. 8. Лінгвістика. 13. Афікс. 14. Говір. 18. Відмінок. 21. Почерк. 23. Дикція. 26. Теза. 27. Епос.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боремося за кожного
Читати
Зерновий рекорд
Читати
Гроші та час
Читати
Річниця трагедії
Читати
Товстосуми на плаву
Читати
Постраждали, але працюють
Читати
Мода на цигарку зникає
Читати
Доступна допомога
Читати
Світове надбання
Читати
Підсоблять зі зброєю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове