Архів
Вівторок,
11 квітня 2023 року

№ 15 (20007)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Хто не встиг, той... не запізнився

Поштове начальство згортає обмін на LED-лампи

Григір РУДЬ.

АКЦІОНЕРНЕ товариство «Укрпошта» зменшує кількість своїх відділень, де можна було обміняти старі лампи розжарювання на економні енергозберігаючі LED-лампи. Зв’язківці пояснюють цей крок тим, що, мовляв, у деяких відділеннях скорочується попит на товар. Але заспокоюють: центральні відділення та ті, де обмін ламп відбувається активно, продовжать видавати світлодіоди.

Тим часом програма безкоштовного обміну ламп розжарювання на LED-лампи, впроваджена нашим урядом та ЄС, у розпалі. В Україні вже близько трьох мільйонів громадян скористалися можливістю безплатного обміну. Про це повідомили в Мінекономіки. Загалом названа програма охопила 23 тисячі населених пунктів країни, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України. З початку реалізації проєкту майже 3 млн жителів нашої країни у відділеннях Укрпошти обміняли близько 14 млн ламп, ще 11 млн ламп готові вирушити у домівки українців.

«Ми бачимо високі темпи обміну ламп, які були на початку реалізації програми, а зараз вони потроху прогнозовано скорочуються. Я закликаю громадян, які ще не скористалися пропозицією уряду, замінити застарілі лампочки на нові світлодіодні, які у вісім разів економлять енергію, прийти на Укрпошту і долучитися до обміну. Таким чином ви підтримаєте енергетичний фронт країни, адже обмін проводиться саме задля зниження навантаження на енергомережі. Програма буде діяти до кінця травня», — заявила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Найбільш енергійно розбирають світлодіодні лампи жителі Київщини, Дніпропетровщини, Львівщини, Харківщини, Одещини, Вінниччини та Черкащини.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень у застосунку Дія. Якщо відділення є у списку, мешканці міст, селищ міського типу та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватись і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення. Для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампочки. Обміняти можна до п’яти ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Воно то так, але  Уявіть собі дідусів і бабусь із віддалених сіл чи хуторів, яким пропонують «звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень у застосунку Дія». Тож не дивуйтеся з того, що по селянських хатах ще довго блиматимуть «лампочки Ілліча».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боремося за кожного
Читати
Зерновий рекорд
Читати
Гроші та час
Читати
Річниця трагедії
Читати
Товстосуми на плаву
Читати
Постраждали, але працюють
Читати
Мода на цигарку зникає
Читати
Доступна допомога
Читати
Світове надбання
Читати
Підсоблять зі зброєю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове