Архів
Вівторок,
11 квітня 2023 року

№ 15 (20007)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • В окупації

Муштра «путін’югендом»

Уляна Глібчук.

Для російських загарбників на захоплених українських територіях одним із першочергових завдань є ідеологічна обробка, зміна національної самоідентифікації юного покоління українців. У Мелітополі окупанти продовжують зомбувати дітей: зобов’язують їх вступати до «юнармії» — такого собі сучасного «путін’югенду», аналога структури, створеної свого часу Гітлером.

ПРОПАГАНДА трубить, що долучитися до лав дитячої військової організації можна добровільно. Однак у це мало віриться. Перший великий «прийом» до «юнармії» рашисти з помпою провели наприкінці лютого поточного року. Місце для цього обрали промовисте — Братське кладовище. Дітям роздали червоні папки з клятвами, такого ж кольору посвідчення, берети, гвоздики: «совок» на московії невиліковний...

Набирає обертів і русифікація. Новітні фашисти «скасували» українську мову в навчальних закладах. Також старшокласників залучають до різних рухів, їм роздають уніформу з нашивками «військово-цивільної адміністрації». Із мелітопольських студентів за вказівкою так званого гауляйтера області балицького вже формують «тероборону». Осіб, які навчаються у фейковому «МГУ», офіційно готують воювати, а дорослих чоловіків швидкими темпами мобілізовують.

Рашистські загарбники продовжують політику стирання національної ідентичності українських дітей і в окупованому Енергодарі. Промивають мізки юному поколінню в навчальних закладах, таборах відпочинку, а особливо в різного штибу ворожих молодіжних організаціях. Зокрема, на базі енергодарських шкіл відкрилися первинні відділення такого собі «руху перших». Про це окупанти повідомили на своїх пропагандистських інформресурсах. На відкритті були присутні й місцеві «міністри Запорізької області», і посадовці з москви, які курирують молодіжну політику.

Як видно на короткому відео, оприлюдненому росіяна­ми, дітей змусили присягати якійсь їхній чортівні та тричі вигукувати «клянусь!» Відтак пропагандистський захід продовжився шабашем, що неможливо осягнути здоровим глуздом: піснею про «наше русскоє чвк» та «святих ОРКестрантов». Як зазначають експерти Центру стратегічних комунікацій при Міністерстві культури та інформполітики України, рашистський «рух перших» має ознаки тоталітарного культу.

За молодь московити взялися прицільно: ухвалили рішення про запровадження стратегії молодіжної політики до 2030 року, згідно з якою заплановано взяти під повний контроль держави позашкільне дитяче виховання. Так, усі творчі гуртки в рф та на тимчасово окупованих територіях України мають увійти в систему цього «руху перших». У цієї програми є особливість: до позакласної роботи з дітьми залучаються «ветерани сво» та «герої росії». Як зазначають фахівці центру, втягуючи молоде покоління українців у всілякі організації на зразок «юг молодой», «двіженіє пєрвих», «юнармія» тощо і «перекодовуючи» його з допомогою пропаганди, держава-агресор намагається розв’язати власні проблеми з демографією та браком мобілізаційного ресурсу.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров констатує, що на тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники вчиняють найстрашніший злочин: впливають на свідомість дітей і готують їх до участі у війні. За словами мера, на зомбування неповнолітніх рашисти виділили 18 мільярдів рублів. Всіляко пропагується «вєлікая росія» і необхідність їй служити, формується «добровольча молодіжна дружина», аби вона допомагала «ополчєнію» під час контрнаступу ЗСУ. «Окупанти не приховують, що маніпулюють нашими дітьми, не соромляться відкрито говорити, що готують із них гарматне м’ясо. Залучення неповнолітніх до участі у збройних конфліктах — це злочин, за який відповідатимуть і окупанти, і місцеві зрадники», — наголосив міський голова.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Боремося за кожного
Читати
Зерновий рекорд
Читати
Гроші та час
Читати
Річниця трагедії
Читати
Товстосуми на плаву
Читати
Постраждали, але працюють
Читати
Мода на цигарку зникає
Читати
Доступна допомога
Читати
Світове надбання
Читати
Підсоблять зі зброєю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове