Архів
Вівторок,
4 квітня 2023 року

№ 14 (20006)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  Версія для друку          На головну

Небезпечні розваги

Галина ВЕРНИГОРА.

ДВОЄ 13-літніх підлітків у місті Вишневе на Київщині залізли на вантажні вагони, що стояли на вокзальних коліях. Хлопці хотіли зробити фото, щоб потім викласти в Інтернеті. Та сталася біда: один із них зачепив високовольтну лінію і через ураження струмом загинув на місці. Його товариш отримав поранення. З опіками обличчя і в стані гострого шоку його забрала «швидка», хлопця вдалося врятувати.

Правоохоронці Бучанського управління поліції Київської області закликають батьків пояснити дітям про небезпеку, яку становлять подібні екстремальні розваги. Варто пам’ятати, що на електропоїздах на дахах, а також у підвагонному та у міжвагонному просторі є електрообладнання, що перебуває під напругою. Контакт із ними веде до загибелі. Адже на ділянках із постійним струмом контактний дріт під напругою 3000 вольт, а на ділянках змінного струму — 25 000 вольт.

Подібні трагедії трапляються по всій країні. Для підлітків звичайні фото і відео вже не цікаві, вони вигадують нові сюжети, обираючи дуже небезпечні місця для зйомки. За кількістю зареєстрованих інцидентів із екстремальним фотографуванням, стверджують правоохоронці, на першому місці у рейтингу трагічних наслідків є падіння з великої висоти. Друге за небезпекою посіли рухомі на повній швидкості потяги та висока електронапруга, третє — зброя, четверте — перебігання дороги перед автомобілем…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергосистему стабілізували
Читати
Збитки колосальні
Читати
Просять допомоги у світу
Читати
Спад промвиробництва
Читати
Молодь любить Батьківщину
Читати
Спростили процедуру
Читати
Рятуватимуть примусово
Читати
Заповідник — державна власність
Читати
Роковини бучанської трагедії
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове