Архів
Вівторок,
4 квітня 2023 року

№ 14 (20006)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  Версія для друку          На головну
  • Думки вголос

Не починайте!

Тамара Горіха-Зерня.

ГОЛОВА Комітету з питань бюджету Верховної Ради України Роксолана Підласа («слуга народу») заявила: «Зростання видатків на армію пов’язано зі збільшенням кількості військовослужбовців. Тому зміни до бюджету не передбачають повернення підвищених зарплат військовим».

Це після збільшення оборонного бюджету на 537 мільярдів гривень.

Я з усіх сил хочу бути оптимістом, правда.

Але бачу вал заявок і потреб, які раніше хлопці по-тихому закривали самі: на дрібний ремонт, запчастини, пальне, абонплату за Інтернет через «старлінки» і тому подібне. Волонтерські збори обміліли, якщо так можна сказати, все частіше збирають маленькі суми.

Я уявляю, що відбувається в тилових частинах, з яких людей можуть у будь-який момент підняти на фронт. Служба не мед, купа виснажливої рутини, паперів, нервів, відповідальності. Це взагалі не схоже на цивільну роботу, де ти відсидів до шостої вечора і пішов додому.

Як на мене, краще б влада із самого початку не піднімала забезпечення, ніж потім його ось так обрізати. Бо цей крок сприймається як плювок в обличчя, чим він, власне, і є.

Якщо держава виділяє 537 мільярдів, але при цьому не повертає доплат військовим, то чи можна вважати, що відтепер вона бере на себе весь фінансовий тягар війни?

І що військові вдягнені, взуті, нагодовані, озброєні, мають всю техніку, машини і пальне за державний рахунок, і не повинні зі своєї кишені нічого купувати, і можуть зі спокійною душею відправляти свої 20 тисяч дружині та дітям?

Так чи все-таки трішки не так?

Якщо Верховна Рада перерозподілом коштів змінює правила гри в армії, то має прямо про це заявити.

А коли влада планує, що пів трильйона просто «тихенько підуть у ліс» і розчиняться в тумані на чергове Велике Щось Там, то хай навіть не починає. Їй це більше не вдасться.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергосистему стабілізували
Читати
Збитки колосальні
Читати
Просять допомоги у світу
Читати
Спад промвиробництва
Читати
Молодь любить Батьківщину
Читати
Спростили процедуру
Читати
Рятуватимуть примусово
Читати
Заповідник — державна власність
Читати
Роковини бучанської трагедії
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове