Архів
Вівторок,
4 квітня 2023 року

№ 14 (20006)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  Версія для друку          На головну
  • Гарні новини

Такого музею ґрунтів нема ніде

Григорій РУДЬ.

ПРИ Одеському державному аграрному університеті працює Музей ґрунтів, якому нема аналогів у світі. Про це повідомляє департамент аграрної політики, продовольства і земельних відносин Одеської ОВА.

Родючий чорнозем з усіх куточків України — унікальний скарб агросектору. В експозиції є 48 чотириметрових монолітів ґрунтів, відібраних на початку ХХ століття, та колекція мінералів і гірських порід. «Ми усвідомлюємо рівень нашого музею і додаємо максимум зусиль задля його утримання в належному стані, — каже ректор вишу Михайло Брошков. — Але рівень не локальний і навіть не регіональний. На початку цього року попри складні умови воєнного стану аграрії Одещини допомогли нам провести комплекс робіт із реконструкції приміщення музею. Але щоб зберегти експонати для наступних поколінь, ми шукаємо підтримки всіх небайдужих людей».

Україна приростає садами

ЧИ не найбільша садівнича компанія України — «Сади Дніпра» розширює площі яблуневих садів, сповістив власник підприємства Вадим Єрмолаєв.

«Найближчими тижнями ми посадимо ще 20 гектарів яблунь, — поділився планами підприємець. — Цього разу це будуть яблуні сорту Gala RKD. Це інноваційний сорт, що починає родити на три тижні раніше, ніж звичайна Gala. 83 тисячі саджанців ми вже привезли із Франції, щоб одними з перших в Україні почати вирощувати цю новинку». За словами підприємця, вже встановлюються стовпи, які зафіксують оптимальну відстань між майбутніми деревами. Власне саджанці почнуть висаджувати у квітні. Перший врожай з цих дерев очікують зібрати вже нинішнього року. А на перспективу в компанії хочуть, зокрема, розширити на 10 гектарів грушевий сад.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Енергосистему стабілізували
Читати
Збитки колосальні
Читати
Просять допомоги у світу
Читати
Спад промвиробництва
Читати
Молодь любить Батьківщину
Читати
Спростили процедуру
Читати
Рятуватимуть примусово
Читати
Заповідник — державна власність
Читати
Роковини бучанської трагедії
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове