Архів
Вівторок,
28 березня 2023 року

№ 13 (20005)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Тягнемо воза разом

Микола ЮРЧИШИН.

ЩО НЕ КАЖІТЬ, а про всі негаразди з приводу передплати та доставки «Сільських вістей» редакція дізнається від наших читачів найпершою. Чому так? Бо ми й надалі на відміну від інших друкованих ЗМІ продовжуємо підтримувати тісний зв’язок із шанувальниками газети, реагуємо на кожне їхнє звернення.

Найбільше нарікань на недобросовісну роботу деяких поштовиків останнім часом надійшло із Житомирщини.

«Я передплачую «Сільські вісті» вже понад 40 років. На жаль, із січня не вдалося оформити передплату, тому зробив це з лютого на п’ять місяців. Але що це? Настав цей довгожданий місяць, а газет нема, — стривоженим голосом розповів телефоном Петро Родіонович Тукайло із Великої Глумчі Ємільчинської територіальної громади Звягільського району. — Принесли лише за 14 число, і на цьому доставка припинилася. Хто дав право поштовикам мене обкрадати?»

Я одразу зателефонував до відділу передплати Житомирської обласної філії Укрпошти. «Щиро вдячні за дзвіночок, — почув на іншому кінці слухавки. — Будемо тягнути воза разом. Укрпошта — галузь досить розгалужена, за кожним не встежиш. Але я обіцяю, що газети передплатникові розшукають і вручать».

І справді, через кілька днів у трубці почув радісний голос П. Тукайла: «Всі номери мені за лютий та березень доставили, ще й вибачилися за завдані прикрощі. Сподіваюся, що тепер регулярно доставлятимуть мою улюблену газету і в наступних місяцях».

У подібній ситуації опинилася пенсіонерка з Горопаїв Любарської територіальної громади Житомирського району Ніна Михайлівна Мизюк. Вона передплатила «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року. У січні одержувала регулярно, а за лютий і березень — жодного номера. На прохання редакції втрутилося обласне поштове відомство. Всі недоодержані номери передплатниці вручили і нині їй «СВ» доставляють регулярно.

В Антоніни Феодосівни Чавалюк із села Бичева цієї ж Любарської громади інші проблеми — їй відмовили у передплаті «Сільських вістей» на травень та червень за індексом 61019. Тут також довелося втрутитися обласній філії Укрпошти. «Ваша читачка буде з газетою!» — поінформували кореспондента «СВ» із Житомира.

Наша давня передплатниця із Золотух Лубенського району Полтавщини Ольга Пилипівна Проценко прикута до ліжка. Єдиною розрадою для неї є «Сільські вісті», які регулярно забирала із пересувної пошти і доставляла їй додому сестра милосердя Тетяна Іванівна. Коли дізналося про це районне поштове керівництво, то заборонило сестрі милосердя видавати газети, бо це, мовляв, не її функції. Воно, може, й справді так, але чому це не роблять, як належить, поштові працівники? От відтоді і почалися перебої з доставкою газети. Лише після втручання відділу передплати обласної філії Укрпошти вдалося налагодити доставку «Сільських вістей». Нині їх регулярно вручає О. Проценко листоноша.

Обурливого листа написала до редакції незмінна передплатниця «СВ» Ольга Григорівна Миколайчук із села Соколова Хмільницького району Вінниччини. Вона передплатила «Сільські вісті» на І півріччя 2023-го за пільговим індексом 91213. У січні одержала всі п’ять номерів, а в лютому лише за 7 число. Не доставляють газету і в березні. Припинилася доставка відтоді, коли скоротили чудову листоношу Надію Гребенюк, а натомість створили так зване пересувне відділення зв’язку, листоноші якого відмовляються доставляти передплатникам газети. Тому від імені односельців О. Миколайчук просить повернути на пересувну пошту їхню листоношу, а заразом і недоодержані її номери «СВ».

На наше прохання у Вінницькій обласній дирекції Укрпошти пообіцяли розібратися з цією проблемою і вжити відповідних заходів. Що ж, чекаємо оперативної відповіді.

До редакції поскаржилася передплатниця із 45-річним стажем неходяча Ольга Марківна Гололобова із Христинівки Уманського району Черкащини, що вона, передплативши «Сільські вісті» на перше півріччя 2023-го, недоодержала двох номерів — 3-го за 17 січня та 10-го за 7 березня. На наше прохання в обласній філії Укрпошти пообіцяли негайно з’ясувати причини, куди могли зникнути номери, розшукати їх і повідомити про це редакцію.

Що ж, тягнемо воза разом. І активно боремося з недоліками, що виникають на місцях із де-якими недобросовісними поштовиками.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Електрика не подорожчає
Читати
Фінансове «історичне рішення»
Читати
Війна зачепить кожного
Читати
В уряді кадрові зміни
Читати
Паспорт — після іспиту
Читати
Очищуватимуть за планом
Читати
Попри все життя триває
Читати
Герої тилу
Читати
Впорали першу тисячу
Читати
Ніщо їх не зупиняє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове