Архів
Вівторок,
28 березня 2023 року

№ 13 (20005)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Ордени вручили рідним загиблих

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

ДНЯМИ ще шістьох військовослужбовців Національної гвардії України родом зі Львівщини посмертно відзначили орденами «За мужність». Серед них бійці окремого загону спеціального призначення «Азов» — Іван Штокало, Павло Митюк, Юрій Лучечко, Віктор Юрчак, Роман Потішко, Богдан Кріль.

Нагороди вручили родинам загиблих у стінах обласної військової адміністрації. Голова ОВА Максим Козицький разом із начальником Західного територіального управління Національної гвардії України бригадним генералом Олександром Буравковим подякували рідним за те, що виховали, підтримували та мотивували синів, чоловіків, братів на боротьбу з московськими окупантами.

Долучилась вся громада

БЛАГОДІЙНИЙ фонд «Яворівщина» придбав восьмиколісний плавучий бронетранспортер для яворівської тероборони. Кошти на нього — два мільйони гривень — зібрали усією громадою. Дизельний 8-колісний БТР із двигуном на 180 кінських сил придбали в Польщі. Він має сталеву броню, захищає від куль та уламків, також має башту, де можна встановити кулемет. Бойова машина вміщає 12 людей.

Прихисток у монастирі

БІЛЬШ як за рік війни область прийняла рекордну кількість — понад 250 тисяч — переселенців. Це лише ті, хто офіційно зареєструвався. Реально їх удвічі більше. Саме тому державні установи, волонтери та громадські організації у співпраці вдаються до нестандартних рішень, аби створити комфортні умови людям, які в умовах російської агресії втратили власні житла, тікають подалі від зловісних вибухів.

Прихистком для переселенців став, зокрема, давній монастир у прикордонній Раві-Руській, пам’ятка архітектури національного значення XVIII століття. Історичну будівлю відремонтували і пристосували для проживання. Облаштували чотири дитячі будинки сімейного типу для родин, які переїхали з неспокійних регіонів. Соціальний проєкт втілюється спільно із місцевою владою, вона виділила близько півтора мільйона гривень, за які придбали меблі і речі побуту для нових мешканців. До допомоги також долучаються й благодійні організації, дитбудинками опікується «Карітас-Спес».

Підсоблять із медициною

ПЛІДНА зустріч із чеським урядовим уповноваженим з питань відновлення України Томашем Копечним та представниками установ і компаній, які готові підтримати медичну галузь регіону, відбулася днями в обласній військовій адміністрації. Сторони домовилися про підтримку діяльності медичних закладів: клініки, яку невдовзі відкриють у Винниках, та створення опікового центру на її базі; про ремонт та реконструкцію приміщень обласної клінічної психіатричної лікарні; про будівництво хірургічного корпусу на території обласного клінічного перинатального центру. Обговорено також створення банку шкіри, психологічної допомоги та пластичної хірургії.

За шкоду треба відповідати

ДЕРЖАВНА екологічна інспекція краю виявила незаконне вирубування 195 дерев у селі Тадані Кам’янка-Бузької ОТГ. Дерева зрубали на земельній ділянці, яка є у комунальній власності (землі запасу) Кам’янка-Бузької міської ради. Розмір заподіяних збитків становить понад 189 тисяч гривень. Для встановлення винних інспектори звернулися до поліції. Порушники будуть притягнені до відповідальності та мають відшкодувати завдані збитки.

Замість дослідів — оренда

ДОСЛІДНЕ господарство «Радехівське» Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН домовилося з фермерським господарством про використання своєї землі, фактично здавало її в оренду замість проводити там наукові досліди. Очевидно, що такі дії поза межами повноважень підрозділу інституту. Господарський суд області визнав договори про надання послуг і контрактації сільськогосподарської продукції недійсними та зобов’язав фермерське господарство звільнити земельні ділянки загальною площею 3725 гектарів. Як повідомила обласна прокуратура, рішення суду виконане.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Електрика не подорожчає
Читати
Фінансове «історичне рішення»
Читати
Війна зачепить кожного
Читати
В уряді кадрові зміни
Читати
Паспорт — після іспиту
Читати
Очищуватимуть за планом
Читати
Попри все життя триває
Читати
Герої тилу
Читати
Впорали першу тисячу
Читати
Ніщо їх не зупиняє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове