Архів
Вівторок,
21 березня 2023 року

№ 12 (20004)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Cторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Таланти твої, Україно!

Чарівна голка Тетяни Пащенко

Суспільне.

Портрет Михайла Діанова, вишитий Тетяною Пащенко.

МАЙСТРИНЯ з Житомирщини Тетяна Пащенко вишила портрет захисника Маріуполя Михайла Діанова. Вишивальниця каже, що в картині використала 100 кольорів. Розмір портрета — 53 на 63 сантиметри. Жінка працювала над ним п’ять місяців, повідомляє Суспільне.

«Я побачила фото Михайла Діанова в Інтернеті, й він мені одразу впав у очі, адже фотограф обрав дуже гарний ракурс. Потім дізналася, що Михайло Діанов потрапив у полон. Я ще вишивала портрет, коли його вже звільнили, чому я була дуже рада», — зазначила майстриня.

Пащенко планує зустрітися з Діановим, аби передати йому портрет.

«Я побачила, що Михайла забрали в полон. Молилася, щоб він вижив. Я з батьківської хати в селі Щигліївка зробила музей і проводжу екскурсії. Запросила Михайла в гості, щоб йому репрезентувати портрет», — розповіла Тетяна.

Нагадаємо, що Михайло був оборонцем Маріуполя. Фото піхотинця із металевою конструкцією на руці облетіло весь світ. Перебуваючи на Азовсталі у вкрай важких умовах, без їжі, води та медикаментів, воїн вражав незламністю духу. Чоловік підкорив тисячі сердець мужнім поглядом та щирою усмішкою. Діанова повернул­и додому під час одного з найбільших обмінів полоненими. Тоді ж звільнили ще понад 200 українських захисників, у тому числі командирів легендарного полку «Азов».

Жінка каже, що вишивкою займається з 2007 року. Раніше Тетяна вишила портрет подружжя Зеленських. Тепер планує вишити картину 23-річного захисника Андрія Огородника, який загинув у Маріуполі. Про це попросила мати військового.

Версія для друку          До списку статтей

Від першої особи

Сто років тому Симон Петлюра звернувся до нашої еліти, до наших вітців Кирила Стеценка й Олександра Кошиця. Мовляв, збирайте, хлопці, людей із сіл і міст та їдьте у світ і показуйте, що ми багаті не тільки чорноземом, хлібом, а маємо пісні та голоси. І поїхав хор Кошиця до Європи, Канади й Америки минулого століття у 20-ті роки. І сказали всі, навіть на рівні президентів, прем’єр-міністрів, в один голос: «ЩО ЦЕ ЗА НАРОДИЩЕ, ЯКИЙ МОЖЕ ЛІКУВАТИ СВОЇМИ ПІСНЯМИ?!» Це було неймовірно!

Василь ЗІНКЕВИЧ,

народний артист УРСР, лауреат Шевченківської премії, Герой України.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове